US Open gefotografeerd met iPhone 7

Dit zijn de eerste foto’s van de iPhone 7

Drie sportmedia mochten als eerste de iPhone 7 Plus-camera testen. Ze fotografeerden een American Football-wedstrijd, een tennistoernooi en outdoor-activiteiten tijdens het buitensporten in de natuur.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sportbladen schrijven meestal niet over nieuw aangekondigde functies in de iPhone. Maar als je een primeur krijgt toegeschoven, wordt het anders. Sports Illustrated heeft ‘de eerste officiële foto’s’ die met een iPhone 7 Plus zijn gemaakt. De foto’s moeten aantonen dat de camera van dit toestel sterk verbeterd is.

iPhone 7 Plus camera met Tennessee Titans vs Minnesota Vikings

Update 16:00: Ook sportzender ESPN mocht aan de slag met de nieuwe camera van de iPhone 7 Plus. Zij fotografeerden het tennistoernooi US Open. De foto’s zie je verderop.

Update 14 september: De iPhone 7 als ideale camera voor je outdoor-avonturen? Het buitensportmagazine Outside ging met de iPhone 7-camera op pad om de natuur vast te leggen tijdens het mountainbiken. De foto’s zie je eveneens verderop in dit artikel.

Sportfoto’s gemaakt met de iPhone 7 Plus

De foto’s zijn gemaakt door Sports Illustrated-fotograaf David E. Klutho en tonen beelden van de NFL-wedstrijd tussen de Tennessee Titans en de Minnesota Vikings. Klutho koos een ideale dag om foto’s te maken: een zonnig sportveld met voldoende licht. De fotograaf kreeg een iPhone 7 Plus met dubbele 12-megapixel lens en 2x optische zoom in handen van Apple, om de foto’s te maken. Tim Cook vestigde in een tweet de aandacht op de fotoserie.

Het gebeurt wel vaker dat Apple media- of modebedrijven de primeur geeft om ‘reclame’ te maken voor nieuwe iPhone-functies. Eerder gebeurde dat bijvoorbeeld al bij het filmen van een Burberry-modeshow en de iPhone 5s.

iPhone 7 Plus camera met Tennessee Titans vs Minnesota Vikings

Als je de fotoserie bekijkt moet je toegeven: het ziet er allemaal scherp en helder uit, al kun je je afvragen of Klutho soortgelijke foto’s ook niet met de camera van een eerdere iPhone had kunnen maken. Wat namelijk ontbreekt in de fotoserie zijn voorbeelden van foto’s die onder minder ideale lichtomstandigheden zijn gemaakt. Ook zijn er geen portretten te zien, waarbij de achtergrond vervaagt. Overigens is dit een functie die pas later via een software-update beschikbaar komt, maar waar Klutho als proefkonijn best een betaversie van had kunnen gebruiken. De nieuwe portretfunctie zorgt ervoor dat de twee camera’s gezichten op de voorgrond herkennen, waarbij de achtergrond minder scherp is.

iPhone 7 Plus camera met Tennessee Titans vs Minnesota Vikings

Overtuigen de foto’s?
Op de kleinere 4,7-inch iPhone 7 ontbreekt die dubbele camerafunctie en dubbele optische zoom, maar je hebt wel een sterk verbeterde 12-megapixel camera waarmee je ook mooie sportfoto’s kunt maken. Wat ons betreft laat deze fotoserie nog niet de écht sterke punten van de dubbele camera zien. Wat vind jij?

iPhone 7 Plus foto met Tennessee Titans en Minnesota Vikings

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen vanaf vrijdag 16 september in handen van de eerste gebruikers komen. Dan zullen er op sociale media nog veel meer foto’s te zien zijn die met de nieuwe camera’s zijn gemaakt. Meer foto’s van Sports Illustrated vind je hier.

iPhone 7 Plus foto's van Tennessee Titans vs Minnesota Vikings

iPhone 7 Plus foto's van Tennessee Titans vs Minnesota Vikings

iPhone 7 Plus foto's van Tennessee Titans vs Minnesota Vikings

iPhone 7 en US Open

Landon Nordeman maakte tijdens het tennistoernooi US Open een reeks foto’s van de tennisbaan, de stadionbezoekers en meer. In totaal zijn er 34 foto’s gemaakt die je op de website van ESPN kunt bekijken. Wat opvalt is dat deze fotograaf iets meer de uitdaging heeft gezocht, door ook foto’s bij slechtere lichtomstandigheden te maken.

iPhone 7 Plus-foto's tijdens US Open.

US Open gefotografeerd met iPhone 7

US Open foto's gemaakt met iPhone 7

iPhone 7 en Outside

Tenslotte mocht ook het buitensportmagazine Outside met de iPhone 7 aan de slag. Zij vragen zich af of de iPhone 7 de beste camera is voor avonturen buitenshuis. In totaal maakten ze 17 foto’s onder verschillende omstandigheden. Fotojournalist Jakob Schiller maakte foto’s van rivieren, stoffige fietspaden en mooie bossen. Hij was vooral onder de indruk van de veelzijdigheid van de 5,5-inch iPhone met dubbele lens. Na vier dagen testen merkt Schiller (waarschijnlijk niet de ‘broer van’) op dat het de beste kleine lichtgewicht camera is die je voor dit geld kunt kopen.

Outdoor-foto gemaakt met iPhone 7

Outdoor-foto gemaakt met iPhone 7

Ideaal voor outdoor-avonturen, als je niet zwarte camera-apparatuur wilt meenemen. De kleuren kloppen beter en de schaduwen en hooglichten worden beter weergegeven dan bij de iPhone 6s. Ook merkt de fotograaf op dat de iPhone 7 in staat is om RAW-foto’s te schieten met Lightroom en andere apps van derden.

Outdoor-foto gemaakt met iPhone 7

Outdoor-foto gemaakt met iPhone 7

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 12 september: Foto's van ESPN van de US Open toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 12:09
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 7, sport

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.