iPhone 7 batterij-chip

iPhone 7 Plus benchmark bevestigt 3GB RAM, sneller dan iPad Pro

De iPhone 7 Plus heeft 3GB RAM, zoals al eerder werd genoemd in geruchten. Daarmee is het de iPhone met het meeste werkgeheugen en de beste benchmark-resultaten ooit.

Nu de eerste reviewers de iPhone 7 Plus in handen hebben is ook wat meer duidelijk over de specs die Apple niet vertelde. Zo blijkt dat de eerdere geruchten over 3GB RAM in de iPhone 7 Plus inderdaad kloppen. Het is de eerste iPhone met zoveel werkgeheugen. Uit de benchmarks blijkt ook dat de kleinere iPhone 7 voorzien is van 2GB RAM.

iPhone 7 batterij-chip

iPhone 7 benchmarks

Alleen de 12,9-inch iPad Pro overtreft de iPhone 7 Plus met 4GB RAM. Het toestel is in de GeekBench-tests te herkennen aan de aanduiding ‘iPhone9,4’, de interne nummering die aangeeft dat we eigenlijk al aan het negende model toe zijn. De 4,7-inch iPhone 7 is te herkennen aan ‘iPhone9,3’ en de bijbehorende benchmark-resultaten kun je verderop in dit artikel zien.

iPhone 7 Plus benchmark

Overigens is interessant dat de benchmarks maar twee processorkernen laten zien, terwijl de iPhone 7 en iPhone 7 Plus beide voorzien zijn van een A10 Fusion-chip met vier kernen. Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat slechts twee kernen de intensieve taken afhandelen, zoals we eerder hebben uitgelegd in ons artikel over de langere batterijduur.

De twee kernen met hoge performance zijn 40% sneller dan de A9 de twee andere kernen gebruiken maar 1/5e van de energie en bedoeld voor taken die weinig processorkracht. Dit zorgt ervoor dat de toestellen energiezuiniger zijn geworden – maar niet voor alle taken!

iPhone 7 Benchmark

Vier kernen, toch energiezuinig
Apple heeft een speciale controller gemaakt die realtime ervoor zorgt dat de juiste processorkern in actie komt, zodat het toestel de ene keer optimaliseert voor maximale performance en de andere keer voor maximale batterijduur. Uit de GeekBench-test blijkt dat de benchmarks zijn getest op de kernen met hogere performance.

Vergelijk je het met andere toestellen van Apple, dan is duidelijk te zien dat de iPhone 7 de snelste iPhone ooit is. Het is zelfs sneller dan de 12,9-inch iPad Pro met A9X-chip, zowel op de single- als multicore-scores. Veel verschil in performance zit er trouwnes niet tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus en dat heeft waarschijnlijk ermee te maken dat de iPhone 7 Plus een groter scherm heeft.

Onze review komt eraan
Binnenkort kun je op iCulture natuurlijk ook weer onze uitgebreide review lezen, waarin we niet alleen deze benchmarks-resultaten bespreken, maar ook kijken naar redenen om naar deze nieuwe toestellen te upgraden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2016, 8:35
Categorie iDevices
Onderwerpen benchmark, iPhone 7
Devices iPad Pro, iPhone 7 Plus

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.