SoundCloud laat je nu muziek uploaden naar Apple Music, Spotify en meer

SoundCloud biedt betalende gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om muziek te uploaden naar streaming muziekdiensten zoals Spotify, Apple Music, Pandora en YouTube Music. Gebruikers verdienen geld als het nummer op een ander platform wordt afgespeeld.

SoundCloud: muziek uploaden naar Apple Music

Om er gebruik van te maken heb je een betaald SoundCloud Pro-abonnement nodig. SoundCloud vraagt geen commissie voor het doorplaatsen en ook de rechten blijven volledig bij de gebruiker. Wel gelden er enkele regels. Zo mag er alleen originele muziek worden geüpload en zijn remixes, mash-ups en andere varianten niet toegestaan als de gebruiker niet de originele rechten beheert. Daarnaast zijn er enkele audiocategorieën uitgesloten, namelijk klassieke werken, witte ruis, podcasts en audioboeken.


Om er gebruik van te maken moet je meedoen aan de open beta en lid zijn van SoundCloud Pro of Pro Unlimited. Daarnaast moet je meerderjarig zijn in het land waarin je woont, dus in Nederland gaat het dan om 18 jaar. Er mag geen sprake zijn van zogenaamde copyright strikes en je werk moeten de afgelopen maand tenminste 1.000 keer zijn afgespeeld in de landen waar SoundCloud actief is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De distributie is gratis, maar SoundCloud Pro kost je wel €63 per jaar. Voor SoundCloud Pro Unlimited ben je jaarlijks €99 kwijt. Andere aanbieders kunnen goedkoper zijn als je maar een paar albums hebt: zo berekent Distrokit $20 per jaar voor onbeperkte distributie en CD Baby rekent $30 per album. SoundCloud biedt wel een hoop opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Amazon, Apple Music, Deezer, Facebook en Instagram (audiobibliotheken), Google Play Store, iHeart Radio, iTunes, Pandora, Spotify, Tidal, en Napster. De nummers moeten in WAV- of FLAC-formaat worden geüpload en via een speciaal formulier kun je titel, artiest, genre en albumhoes invoeren. Je kunt de distributie meteen in gang zetten of op een latere datum.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.