Maximumsnelheden in Waze.

Rij ik te hard? Navigatie-app Waze laat nu maximumsnelheden zien voor iedereen

Met Waze hoef je niet meer te hard te rijden. De populaire navigatie-app laat nu maximumsnelheden zien op verschillende wegen, zodat je zelf ziet of je te hard rijdt.

Verkeersbord met maximumsnelheid, via Shutterstock.com.

Gebruikers van de navigatie-app Waze hebben er een handige functie bij gekregen. Als je navigeert met deze app, dan zie je tijdens het rijden de maximumsnelheden van de wegen. Waze is daardoor een stukje veelzijdiger geworden en concurreert met deze functie onder meer met Flitsmeister, die de functie al sinds 2012 in haar app heeft zitten.

Maximumsnelheden in Waze

Waze is een oudgediende navigatie-app waar de community centraal staat. Gebruikers kunnen zelf files melden en ongelukken rapporteren, zodat je goed voorbereid en met actuele verkeersinformatie op weg kan. De nieuwe aanduiding voor maximumsnelheden is een extra toevoeging waar iedereen nu gebruik van kan maken. En zie je een verkeerde aanduiding voor de maximumsnelheid of ontbreekt deze, dan kunnen gebruikers deze melden of toevoegen.

Maximumsnelheden in Waze.

Helaas maakt Waze nog geen einde aan de soms onduidelijke aanduiding voor de maximumsnelheden. Als een weg op bepaalde tijden een andere maximumsnelheid hanteert, dan kan dit nog niet in Waze worden aangegeven. Het bedrijf laat wel weten dat hier verder aangewerkt wordt, waardoor gebruikers hier binnenkort op kunnen rekenen. Tot dan blijft het dus nog even oppassen geblazen dat je niet te snel rijdt.

Een half jaar geleden werd Waze helemaal in het nieuw gestoken, waardoor gebruikers nog veel makkelijker verkeersinformatie toe konden voegen tijdens het rijden. Er zijn minder tikken nodig om de gegevens te updaten en verkeersinformatie te delen. De app werkt op zowel de iPhone als de iPad.

Foto: Shutterstock.com, Hadrian

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2016, 13:28
Categorie Apps
Onderwerp waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.