Sonos Controller-app krijgt ondersteuning voor SoundCloud

Je kan voortaan ook SoundCloud luisteren via Sonos en de bijbehorende Sonos Controller-app voor iPhone en iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AG Sonos Controller iPhoneDe grote muziekdatabase van SoundCloud is nu ook te beluisteren via de Sonos-speakers en de bijbehorende Sonos Controller-app voor de iPhone. Het wordt nog een beta (testfase) genoemd, maar via de optie Muziekservices toevoegen in de applicatie kan je een beroep doen op de miljoenen nummers en remixes die op SoundCloud staan.

Volgens een persbericht van Sonos wordt er elke minuut 12 uur aan muziek en andere audio geüpload op SoundCloud. Die kan je nu ook bedienen vanaf de Sonos Controller-app, waarbij je nieuwe muziek kan ontdekken in SoundCloud en op muziek kan zoeken. De Sonos-apps tonen de nummers die je als favoriet hebt gemarkeerd (likes), je afspeellijsten en je eigen SoundCloud-streams. Ook kun je nieuwe muziek ontdekken. Het is nog niet mogelijk om vanuit de Sonos-app nieuwe afspeellijsten te maken of nummers toe te voegen. Een nummer liken kan wel.

SoundCloud in SonosSoundCloud Sonos menu

Het audiomerk Sonos heeft verschillende boxen die als het ware om de iPhone zijn heen gebouwd. De Sonos Controller-app voor iPhone is de cetrale afstandsbediening om de speakers mee aan te sturen. Dat werkt niet via Apple’s AirPlay, maar via Sonos’ eigen applicatie waarin verschillende muziekdiensten als Spotify, TuneIn Radio, je lokale muziek en nu dus ook SoundCloud bediend kunnen worden. De Sonos-speakers worden geroemd om hun flexibiliteit: je kan ze op allerlei manieren draadloos aan elkaar verbinden en zo je hele huis voorzien van dezelfde muziek.

De nieuwe functionaliteit in de Sonos-app is net vrijgegeven. Het kan even duren voordat je hem ziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 20:04
Categorie Apps
Onderwerpen sonos, soundcloud

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.