‘Apple plaatst recordbestelling iPhone 6 van 68 miljoen stuks’

Apple heeft 68 miljoen iPhone 6 exemplaren besteld voor de launch in september, zeggen Koreaanse bronnen.

iphone6-grijs-twee-modellenApple heeft blijkbaar vertrouwen erin dat de iPhone 6 een verkoopklapper wordt. Volgens de Taiwanese Business Weekly hebben ze een bestelling van 68 miljoen stuks geplaatst. Het gaat hierbij om de eerste productieronde van toestellen die begin september in de winkels moeten liggen. Het aantal van 68 miljoen stuks ligt tweemaal zo hoog als bij de iPhone 5 in 2012. De Taiwanezen denken dat de massaproductie eind deze maand van start gaat. Dat klopt met eerdere geruchten over de 4,7-inch iPhone 6, die in september wordt verwacht.


Wellicht kiest Apple voor een grotere bestelling dan voorgaande jaren, om te voorkomen dat er tekorten ontstaan. Vooral bij de iPhone 5s bleek er enorm tekort aan gouden (champagnekleur) modellen (en spacegrijs 16GB) en ook bij de iPhone 5 moest je de eerste dagen vechten om een toestel in handen te krijgen. Het leverde in 2012 nog slagvelden en chaotische toestanden op bij de Apple Stores waar de iPhone 5 in de verkoop ging.

Bij nieuwe Apple-producten gaan traditiegetrouw altijd geruchten dat er een tekort dreigt. Bij de iPhone 6 was dat overigens al het geval: de 5,5-inch iPhone 6 zou moeilijk te produceren zijn, waardoor de launch misschien doorschuift naar later dit jaar óf er zal sprake zijn van tekorten.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.