Sonos icon

Sonos 5.3 krijgt Party Modus en brengt voortgangsbalk terug

Versie 5.3 van de Sonos Controller-app brengt een aantal verdwenen mogelijkheden terug, zoals de handige voortgangsbalk.

SonosVorig jaar kreeg de Sonos Controller-app, waarmee je de verschillende Sonos-speakers in je huis bedient, een rigoreuze make-over. Daarbij sneuvelden echter wel een paar functies waardoor de app wat minder handig te gebruiken werd. Sonos heeft erkend dat het een paar steken heeft laten vallen en brengt deze functies weer terug in versie 5.3.

De nieuwe layout die Sonos in het voorjaar van 2014 presenteerde is veel praktischer in het gebruik. Zo kun je dankzij universele zoekfunctie makkelijk naar artiesten of muzieknummers zoeken in alle beschikbare muziekdiensten. Tegelijkertijd werd het in de nieuwe layout lastiger om muziek naar een andere kamer te streamen en werd in de tabletversie de schermruimte niet nuttig gebruikt. Ook verdween in het ‘now playing’-scherm de voortgangsbalk om in het huidige muzieknummer snel voor- of achteruit te kunnen spoelen.

Sonos

Al deze functies maken hun rentree in de Sonos Controller-update. Een nieuw dropdownmenu laat je in een paar tikken muziek over kamers groeperen of loskoppelen, het ‘now playing‘-scherm toont de voortgangsbalk weer onder de albumhoes en je kunt voortaan in één veegbeweging van het ‘now playing‘-scherm terug naar het bladermenu om andere muziek te selecteren. Helemaal nieuw is de Party-modus, die speciale playlists voor het hele huis ondersteunt. Je kunt je Sonos-systeem updaten naar versie 5.3 door in het menu van je Sonos Controller-app de optie ‘Update nu’ te selecteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2015, 17:20
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen muziek, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.