android-wear-moto-360

‘Google werkt aan Android Wear voor iOS’

Google zou op het moment werken aan een Android Wear-app voor de iPhone en iPad. Hierdoor werken de Android-horloges ook met iOS.

android-wear-moto-360Smartwatches met Android Wear zullen binnenkort ook op de iPhone en iPad werken, met behulp van een speciale Android Wear-app voor iOS. Dit vertellen bronnen aan het Franse 01net. Op het moment werken Android Wear-horloges alleen met Android-telefoons.

Google zou de Android Wear-app voor iOS eind mei tijdens Google I/O onthullen. Er bestaat een kans dat de smartwatch-applicatie al eerder door Google zal worden getoond, afhankelijk van de Apple Watch-verkoopcijfers. Google wil met de Android Wear-app inspelen op de verkoop van Apple’s horloge in april dit jaar. Op 9 maart organiseert Apple een speciaal evenement waarbij meer details over de Apple Watch worden gedeeld.

De introductie van Android Wear voor iOS zou ineens veel concurrenten voor de Apple Watch creëren. Op het moment maken de LG G Watch, Moto 360, Samsung Gear Live en een aantal andere horloges al gebruik van Google’s horloge-OS.

Lees ook: Vijf concurrenten voor de Apple Watch op CES 2015

Het is nog onduidelijk wat de Android Wear-horloges precies op de iPhone kunnen, als de Android Wear-app wordt uitgebracht. Een aantal slimme horloges zoals de Pebble kunnen al met de iPhone worden gekoppeld via een app, en versturen op deze manier bijvoorbeeld pushnotificaties naar je pols. De Apple Watch heeft op iOS echter een grote voorsprong op de concurrentie: Apple’s horloge zit ook nauw geïntegreerd in iOS 8.2.

Dit is niet voor het eerst dat we iets horen over Android Wear voor iOS: in oktober vorig jaar bleek dat Google de iOS-ondersteuning overwoog. Een ontwikkelaar kreeg een smartwatch met Android Wear bovendien al werkend met de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2015, 16:32
Categorie Geruchten
Onderwerpen android wear, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.