sxsw_app_contacten

SxSW-festival gaat grootste collectie iBeacons ter wereld gebruiken

SxSW gaat de grootste collectie iBeacons ter wereld inschakelen, om bezoekers de weg te wijzen en met elkaar in contact te brengen.

Op het festival South by Southwest (SxSW) zal de grootste toepassing van iBeacons worden gerealiseerd. Meer dan duizend iBeacons worden ingezet om te zorgen dat bezoekers naar het juiste evenement kunnen navigeren. Het werkt via de mobiele app, die vandaag een update heeft gekregen.

sxsw_app_contacten

Volgens de organisatie zullen de iBeacons ervoor zorgen dat bezoekers het evenement totaal anders gaan beleven. Je kunt netwerken met andere bezoekers en je weg vinden, dankzij de beacons.

sxsw_aroundmeSxSW werkt daarvoor samen met Eventbase, waarmee ze in voorgaande jaren ook al samenwerkten. Dankzij de functie Attendee Match kun je in contact komen met bezoekers die dezelfde interesses hebben. Zoek je snel iets om naartoe te gaan, dan is er de Around Me-functie, waarmee je te zien krijgt wat er in de buurt te doen is. Dit werkt ook met iBeacons. Wil je meepraten over sessies en zit je in het publiek, dan kun je met de Session Live-functie kijken wie nog meer in de zaal zit. Je kunt vervolgens meedoen aan de discussie.

Het SxSW Interactive-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 17 maart 2015. Daarna volgen de festivals over film en muziek. Er zijn geruchten dat er tijdens SxSW ook een pop-up store zal worden ingericht, waar je de Apple Watch kunt bekijken. Mocht dat het geval zijn, dan doen we natuurlijk meteen verslag van onze ervaringen!

Tip: mocht je aanwezig zijn op SxSW, ga dan zeker even naar mijn sessie over wearables. Op zondag 15 maart 2015 om 12:30 uur in Ballroom G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2015, 18:44
Categorie Achtergrond
Onderwerp sxsw

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.