Waze helpt motorrijders aan geschikte routes

Waze gaat motorrijders helpen om mooie en snelle route te vinden, ook als het over smalle weggetjes gaat. Op de motor heb je soms andere wensen dan als automobilist.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Waze motornavigatie

De navigatie-app van Waze krijgt vandaag een update met nieuwe functies voor motorrijders. Als je op de motor een route plant, dan krijg je routes te zien die zijn aanbevolen door andere motorrijders. Zo kun je langs smalle weggetjes worden gestuurd die niet geschikt zijn voor automobilisten, maar wel voor jou. Zoek je nog meer apps voor motorrijders? Check dan eens onze uitgebreide lijst!

Waze kent leuke motorroutes

Als motorrijder heb je niet altijd iets aan de routes die voor automobilisten zijn bedoeld. Je kunt als motorrijder namelijk ook over kleine bruggetjes en smalle wegen, waar je met een gewone auto niet overheen komt. Waze gaat er iets aan doen, door de routes beter te optimaliseren voor motorrijders. Je krijgt ook een betere schatting van de aankomsttijden, afgestemd op het rijgedrag op de motor. Bij het plannen van de route geef je aan dat je een ‘Motorcycle’ berijdt.

Waze voor motorrijders

Verder voegt Waze nog twee andere functies toe, maar daar heb je in Nederland en België niet zoveel aan. Je kunt namelijk ‘OK Waze’ spraakcommando’s geven om informatie op te vragen of je bestemming te wijzigen, zonder dat je je handen van het stuur hoeft te halen. Het werkt echter alleen in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Je kunt ook dingen zeggen zoals “take me home”, “find a gas station” of “what’s my next turn?” maar je snapt al: dat werkt alleen in het Engels. Verder kun je files, ongelukken en andere verkeersomstandigheden opvragen.

Daarnaast heeft Waze een functie toegevoegd voor carpoolstroken, zodat je weet wanneer je er gebruik van kunt maken. Dit werkt in 22 Amerikaanse staten, plus de Canadese regio’s rond Toronto, Vancouver en Montreal. Er zullen nog meer Amerikaanse en Canadese steden worden toegevoegd, maar er is nog niets bekend over ondersteuning in Europa.

Zoek je navigatie voor de motor, dan is er eigenlijk opvallend weinig keuze. In dit artikel vind je wel een aantal navigatie-apps voor motorrijders. Bij de algemene navigatie-apps zoals TomTom en Navigon kun je soms ook panorama-routes plannen, maar dat is niet altijd waar je als motorrijder op zit te wachten.

Zoek je nog meer motorapps voor de iPhone? Check dan onze uitgebreide lijst!

Bekijk ook

Apps voor motorrijders: navigatie op de motor, mooie routes en meer

Als motorrijder heb je behoefte aan speciale apps, die tijdens het navigeren rekening houden met jouw motor, mooie routes laten zien, verkeersinformatie tonen en nog veel meer. Met deze apps voor motorrijders ga je veilig op weg!

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.