Snapchat-app - Bitmoji

Snapchat laat je persoonlijke Bitmoji-stickers sturen naar vrienden

In een nieuwe update laat Snapchat je speciale Bitmoji stickers sturen naar je vrienden. Met een aparte Bitmoji-app kun je een eigen cartoon figuur maken die je in snaps en privé-chats kunt gebruiken.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

In een nieuwe update laat Snapchat je een nieuw soort stickers aan je snaps toevoegen: Bitmoji. Je kunt met een aparte Bitmoji-app een eigen cartoonfiguur maken die je vervolgens in Snapchat gebruikt.

Snapchat-app - Bitmoji

Snapchat en Bitmoji

Na de aankondiging van de nieuwe Herinneringen-functie en de optie om gebruikers aan te bevelen bij je vrienden, komt Snapchat nu met Bitmoji. Bitmoji wordt gemaakt door Bitstrips, een bedrijf dat Snapchat begin dit jaar overnam voor zo’n 100 miljoen dollar.

Met Bitmoji kun je persoonlijke emoji maken, cartoon-achtige stickers die je kunt vormen naar je eigen gezicht. In Snapchat kon je al langer stickers toevoegen aan je foto’s en video’s maar met Bitmoji kun je deze nu ook nog op jezelf laten lijken. Snapchat kondigde vandaag officieel support aan voor Bitmoji met een video en een strip.

Zo werken Bitmoji’s in Snapchat

Om Bitmoji in Snapchat te kunnen gebruiken moet je wel een paar trucs uithalen. Je hebt allereerst de Bitmoji-app nodig (link). Bij het openen van de app krijg je een knop te zien waarmee je kunt inloggen met je Snapchat-account. Vervolgens krijg je in Snapchat de vraag of je een Bitmoji wil maken die je kunt koppelen aan je Snapchat-account. Daarna wordt je weer teruggebracht naar de Bitmoji-app waar je een heel proces kunt doorlopen om een eigen gepersonaliseerde Bitmoji te maken. Met tientallen opties voor gezicht, haarstijl, oogkleur, wenkbrauwen, rimpels en een heuse outfit kun je de Bitmoji helemaal naar je eigen voorbeeld ontwerpen.

Snapchat - Bitmoji - Ontwerp je avatar Snapchat - Bitmoji - Ontwerp je avatar - gezichtsbeharing

Twee manieren om Bitmoji’s in Snapchat te gebruiken

De Bitmoji’s kun je in Snapchat op twee verschillende manieren gebruiken. Via een speciaal te installeren toetsenbord kun je je eigen Bitmoji in privéberichten naar vrienden sturen. Met dit toetsenbord kun je ook in andere apps zoals iMessage van de Bitmoji gebruikmaken. Een tweede manier is om in Snapchat eerst een foto of video te maken waarna je op dezelfde manier als een sticker, een Bitmoji aan je snap toe kunt voegen. Als een vriend op Snapchat ook al de Bitmoji-app heeft geïnstalleerd en een Bitmoji heeft aangemaakt, kun je speciale Friendmoji gebruiken. Bij een Friendmoji worden de Bitmoji’s van jou en een vriend gecombineerd.

Snapchat - Bitmoji - stickers Snapchat - Bitmoji - snap

Met de gekke nieuwe cartoon-achtige Bitmoji-stickers heb je nog meer mogelijkheden om je snaps op te fleuren. Ga jij ze gebruiken? Naast Bitmoji is er in de nieuwe update ook een Face Paint Lens toegevoegd waarmee je op je eigen gezicht kunt tekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2016, 23:43
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.