Snapchat - gebruikers aanbevelen bij vrienden

Snapchat laat je gebruikers aanbevelen bij vrienden

Snapchat heeft stilletjes een nieuwe functie uitgerold waarmee je gebruikers die jij volgt, makkelijk kunt doorsturen naar vrienden.

Na de eerdere aankondiging van de nieuwe Herinneringen-functie waarmee je snaps kunt opslaan en terugvinden, heeft Snapchat stilletjes nog een andere nieuwe functie aan de app toegevoegd. Deze optie geeft je de mogelijkheid om Snapchat-gebruikers die jij volgt door te sturen naar je vrienden. Zo kun je collega’s of beroemdheden die leuke verhalen maken, makkelijker aanbevelen bij je vrienden op Snapchat.

Snapchat - gebruikers aanbevelen bij vrienden

Snapchat-gebruikers aanbevelen

Even snel een vriend toevoegen op Snapchat kan soms een lastige klus zijn, vooral als diegene een gekke gebruiksnaam heeft. Snapchat probeert dit proces al tijden gemakkelijker te maken door de toevoeging van de Snapcode en persoonlijke link. Met deze nieuwe functie kun je in Snapchat heel makkelijk vrienden en kennissen die leuke verhalen maken doorsturen naar andere vrienden.

Verhalen kun je in Snapchat niet naar vrienden doorsturen, maar de makers van deze verhalen nu wel. Zo kun je bij je vrienden aanbevelingen doen van interessante gebruikers die zij ook moeten volgen. De functie lijkt met name gemaakt om beroemdheden op een snellere manier meer volgers te geven, maar je kunt de functie ook prima voor je eigen vrienden gebruiken.

Zo werkt de nieuwe doorstuur-optie in Snapchat

Snapchat - gebruikers aanbevelenDe nieuwe doorstuur-optie wordt momenteel uitgerold, dus het kan zijn dat je hem nog niet ziet. Bij veel gebruikers is hij echter nu al te gebruiken. Hij werkt als volgt:

  1. Ga in Snapchat naar de Verhalen-tab door vanaf het beginscherm naar links te vegen.
  2. Zoek bij Recente updates of Alle verhalen een gebruiker op die je wilt delen.
  3. Tik op de naam van de gebruiker en houdt deze een paar seconden ingedrukt.
  4. Tik bij het verschenen snelmenu op de pijl rechtsonder.

Je kunt nu één of meerdere vrienden selecteren waar je deze gebruiker naar wilt doorsturen. Zij ontvangen de aanbevolen gebruiker vervolgens als privé-bericht.

Snapchat doet geen suggesties voor andere gebruikers die je volgt zoals Facebook en Instagram dat doen. Het is op Snapchat dan ook nog wel eens lastig om leuke nieuwe gebruikers te vinden. Helemaal gebruikers die ook nog interessante verhalen delen. Met deze nieuwe optie wordt dat door Snapchat een stuk makkelijker gemaakt.

Wil je nog meer Snapchat-tips? We hebben in onderstaand artikel 9 verborgen Snapchat-functies op een rij gezet:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2016, 10:45
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.