rio-2016

RioCal zet wedstrijden van de Olympische Spelen in je agenda

RioCal geeft jou de mogelijkheid om wedstrijden van de Olympische Spelen in Rio eenvoudig te synchroniseren met de agenda van je iPhone.

rio-2016

Het EK Voetbal in Frankrijk is voorbij, de Tour de France nadert zijn ontknoping en de Olympische Spelen in Rio komen steeds dichterbij. Voor sportliefhebbers is het een prachtige sportzomer, maar als je niks wil missen kan het behoorlijk wat stress opleveren. Rio Calender 2016 (RioCal) van SchedJoules biedt een eenvoudige app (link) aan om geen wedstrijd te missen van je favoriete sport of sporter.

Riocal zet alle wedstrijden in je agenda

De Tour de France is vrij gemakkelijk te volgen: elke dag een etappe en twee keer een rustdag. Als op 5 augustus de Olympische Spelen in Rio beginnen zijn er 241 deelnemers die Nederland vertegenwoordigen. Nederland doet mee aan 21 van de 28 sporten in Rio en dat is volgens chef de mission Maurits Hendriks een enorme vooruitgang ten aanzien van de vorige Spelen in London (178).

rio-calender-2016-sports rio-calender-2016

Alles overzichtelijk in je agenda
Als je de app hebt gedownload kan je direct je favoriet tak van sport selecteren en zien wanneer de wedstrijden plaatsvinden. De app is in principe gratis te gebruiken, maar je moet er wel rekening mee houden dat niet alle functies gratis zijn. Als je de wedstrijden wilt synchroniseren met de agenda van je iPhone ben je verplicht om eenmalig €1,99 te betalen. Dit geeft je toegang tot alle kalenders.

Vervolgens kan je met één druk op de knop de elk gewenst evenement synchroniseren met je agenda. De app houdt daarbij ook meteen rekening met het tijdverschil van 5 uur. De wedstrijden komen in de Nederlandse tijd in je agenda gezet. Er zijn uiteraard ook alternatieven voor deze dienst. In een aparte tip leggen we uit hoe je gemakkelijk sportkalenders, speelschema’s en evenenmenten in je iPhone-agenda kan zetten.

rio-calender-sporters rio-calender

Live Updates
Omdat er tijdens de Spelen meerdere wedstrijden tegelijk worden gespeeld – en de NOS niet alles uit kan zenden – is de kans groot dat je sommige uitslagen gaat missen. Ook hier heeft RioCal een oplossing voor gevonden. Zodra je een kalender hebt gesynchroniseerd, zorgt de app ervoor dat alle uitslagen automatisch in je agenda komen te staan. Zo kan je rustig een wedstrijd missen en in je agenda terugzien wat de uitslag is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2016, 17:34
Categorie Apps
Onderwerpen olympische spelen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.