Snapchat Herinneringen

Snapchat Herinneringen bewaart je snaps voor langere tijd

Snapchat Herinneringen zorgt dat je snaps kunt opslaan en later doorzoeken. Daarmee verandert Snapchat van karakter, omdat je langer snaps kunt bewaren.

Snapchat gaat veranderen. De dienst waarmee je vluchtige foto’s naar anderen kunt sturen wordt steeds meer een ‘normaal’ sociaal netwerk. Vannacht heeft Snapchat Herinneringen geïntroduceerd, een manier om snaps op te slaan en weer terug te vinden. Ook kun je ze achteraf weer makkelijk delen.

Snapchat Herinneringen

Voorheen moesten gebruikers elke avond een Verhaal op Snapchat delen, zodat de dingen die ze in de loop van de dag hadden gedeeld met vrienden niet verloren zouden gaan. Vergeet je een Verhaal te maken, dan ben je je oude snaps kwijt. Het is een van de redenen waarom Snapchat zo populair is onder jongeren: je kunt kunt zo gek doen als je zelf wilt, maar het zal je niet voor de voeten worden geworpen bij de volgende sollicitatie. Dingen waar je je niet voor schaamt deel je in een Verhaal.

Snapchat Herinneringen

Maar Snapchat gaat veranderen: ze introduceren de nieuwe functie Herinneringen. Daarmee blijven foto’s en video’s bewaard en zijn ze makkelijker doorzoekbaar. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op locatie, omgevingen of objecten bijvoorbeeld ‘stad’, ‘strand’ of ‘Hawaii’. Ook wordt het mogelijk om oude snaps opnieuw te gebruiken, door ze bijvoorbeeld een paar dagen later toe te voegen aan een Verhaal. Een kadertje geeft aan dat het om een oude foto of video gaat. Snapchat gaat het terughalen van herinneringen zelf ook stimuleren, door je Herinneringen te laten zien van 1, 2 of 3 jaar geleden. Facebook doet dat al langer.

Snapchat Memories Hawaii

De tijdelijkheid van Snapchat is altijd dé manier geweest waarmee de app zich onderscheidde. Snaps je die ontving kon je even bekijken. Daarna waren ze weer weg. Dat kan nog steeds, maar met de nieuwste update van Snapchat is het tijdelijke wel een beetje verwennen. Je eigen snaps vind je terug in een filmrol. Opgeslagen foto’s en video’s zie je door naar boven te swipen in de app. Om een snap op te slaan hoef je alleen op het Herinneringen-icoontje te tappen. onderstaande video laat zien hoe het werkt.

Snapchat Herinneringen: al je snaps op straat?

Je bepaalt zelf welke snaps je echt wilt bewaren. Vervolgens kun je ze doorzoeken, of de snaps die alleen jij wilt zien in een privémapje met pincode zetten. Krijgt iemand anders jouw iPhone in handen, dan kunnen ze niet meteen de ‘foute’ snaps zien. Snapchat hoopt dat je Herinneringen gebruikt om regelmatig oude snaps in Verhalen te verwerken of om herinneringen op te halen. Buiten Snapchat om heb je geen toegang tot je Herinneringen, dus het is een mooie manier om te zorgen dat mensen de app blijven gebruiken. Snapchat zorgt voor een backup op online servers, zodat ze niet verloren gaan als je je iPhone kwijtraakt. Wel loop je nog steeds een risico als de servers van Snapchat gehackt worden.

Het is nog steeds zo dat de ontvanger van een snap deze niet kan opslaan. Alleen je eigen foto’s en video’s zijn terug te vinden in Herinneringen.

Snapchat Herinneringen komt de komende maanden beschikbaar voor iedereen, dus het is goed mogelijk dat jij het nog niet ziet. Je krijgt vanzelf een melding zodat Herinneringen voor jou beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2016, 9:11
Categorie Apps
Onderwerpen herinneringen, snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.