Snapchat 3D Touch

Snapchat groeit in populariteit bij Nederlandse twintigers en dertigers

Snapchat groeit in Nederland vooral bij twintigers en dertigers, zo blijkt uit de nieuwste cijfers. Ook hebben snapchatters vaker een iPhone dan een Samsung.

Snapchat is het populairst onder Nederlandse tieners in de leeftijd van 12 tot 19 jaar. Maar liefst 72 procent van die leeftijdsgroep had afgelopen augustus de app geïnstalleerd. Maar de twintigers en dertigers zijn in opkomst, zo blijkt uit de nieuwste cijfers over de Nederlandse markt.

Snapchat 3D Touch

Snapchat in Nederland

Hoe snel het gebruik gegroeid is onder twintigers, blijkt als je het vergelijkt met juni 2015. Toen had 27% van de mensen tussen 20-29 jaar Snapchat geïnstalleerd. Nu is dat 38%. Bij de dertigers groeide Snapchat van 5% naar 16%. Procentueel laat deze groep de grootste groei zien. In totaal zijn er 2,56 miljoen Nederlanders die Snapchat op hun mobiele telefoon hebben geïnstalleerd, een half miljoen meer dan vorig jaar.

Snapchat blijkt iets populairder bij vrouwen (26%) dan bij mannen (20%). Ook hebben Snapchat-gebruikers vaker een iPhone (33%) dan een Samsung (20%). Er is ook verschil tussen de klanten van providers: klanten van Tele2 (31%) zijn vaker geneigd om de app te installeren dan klanten van Telfort (13%).

Snapchat wordt gemiddeld 21 dagen per maand gebruikt, meer dan Facebook Messenger (12 dagen), maar minder dan WhatsApp (26 dagen).

Snap Spectacles

Snapchat’s zonnebril

Snapchat was dit weekend nog in het nieuws, toen ze bekendmaakten dat de bedrijfsnaam zal worden gewijzigd in Snap, Inc. De naamswijziging heeft te maken met het eerste hardware-product dat ze op de markt gaan brengen: de Spectacles-zonnebril die filmpjes van 10 seconden maakt. Met een prijs van $130 ligt het wel iets boven het budget van de meeste tieners. De app zal ondanks de naamswijziging waarschijnlijk wel dezelfde naam behouden.

Snap Spectacles

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2016, 9:08
Categorie Apps
Onderwerpen nederland, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.