iPhone 7 kleuren

‘iPhone 7 verkoopt beter dan verwacht, ondanks beperkte voorraad’

Apple zal dit jaar 70 tot 75 miljoen stuks van de iPhone 7 verkopen, denkt KGI. Toch zouden er 100 miljoen stuks geproduceerd zijn. Houdt Apple de vraag kunstmatig laag?

Heb jij het gevoel dat Apple de voorraden van de iPhone 7 kunstmatig laag houdt? Zo ja, dan kun je je aansluiten bij de mening van de analisten van KGI. Zij hebben cijfers over de verkoop van de iPhone 7 verzameld en ontdekten dat het toestel beter verkoopt dan aanvankelijk gedacht. Ze voeren daarom hun schattingen op. Maar tekorten zorgen ervoor dat Apple minder stuks verkoopt dan vorig jaar met de iPhone 6s.


iPhone 7 gitzwart met AirPods erop

iPhone 7 beter verkocht dan gedacht

Apple heeft laten weten zelf geen verkoopcijfers van het openingsweekend van de iPhone 7 vrij te geven. Dat zou te maken hebben met de huidige tekorten, waardoor de cijfers geen goed beeld geven van de werkelijke vraag. We zullen moeten wachten op de eerstvolgende kwartaalresultaten, maar die maken geen uitsplitsing naar model.

KGI-analist Ming-Chi Kuo heeft wel een onofficiële schatting gedaan en heeft hogere verwachtingen gekregen. Aanvankelijk dacht KGI dat Appel dit jaar 65 miljoen stuks van de iPhone 7 en 7 Plus zou verkopen, maar dat voeren ze nu op naar 70 tot 75 miljoen. Dit zou te maken hebben met de aantrekkingskracht van de dubbele camera in de iPhone 7 Plus. Maar ook de terugroepactie van de Samsung Galaxy Note 7 zou meespelen.

Cijfers uit de productieketen wijzen op heel andere aantallen dan de 70 tot 75 miljoen die KGI noemt. Volgens IBK Investment & Securities hebben Zuid-Koreaanse fabrikanten bestellingen ontvangen om tussen de 80 en 85 miljoen stuks van de iPhone 7 te produceren, nog voordat het toestel in de verkoop ging. Recent is de productie zelfs nog wat opgevoerd, zodat er tussen nu en het einde van het jaar meer dan 100 miljoen iPhone 7-exemplaren geproduceerd zullen worden.

Voorraden kunstmatig laag

KGI denkt echter dat Apple de voorraden kunstmatig laag houdt, waardoor providers zijn uitverkocht. Bovendien krijgen de providers relatief weinig voorraad ten opzichte van de Apple Stores. Verder denkt KGI dat meespeelt dat de iPhone 7 dit jaar in meer landen gelijktijdig in de verkoop ging, waaronder Nederland en België. Daardoor moesten de voorraden over meer landen worden verspreid, waardoor Apple sneller uitverkocht raakte.

De beperkte productie van de iPhone 7 in gitzwart veroorzaakt ook dat er zo weinig productie is. Kuo schat in dat tussen de 60% en 70% van de geproduceerde gitzwarte behuizingen aan Apple’s kwaliteitseisen voldoet, waardoor er tekorten zijn. Apple kan maar moeilijk voldoen aan de enorme vraag naar de nieuwe kleur.

T-Mobile USA CEO John Legere liet weten dat de vraag naar de iPhone 7 “fenomenaal” is en dat de pre-orders die tot 12 september werden geplaatst “wel vier keer hoger zijn dan bij de iPhone 6”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 september 2016 om 10:12
Onderwerp
Categorie
iDevices

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.