Snapchat

‘Driekwart Nederlandse tieners gebruikt Instagram en Snapchat’

Snapchat en Instagram zijn ook mateloos populair bij Nederlandse tieners. Inmiddels heeft driekwart van de tieners beide apps geïnstalleerd.

SnapchatInstagram en Snapchat zijn mateloos populair bij Nederlandse tieners, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Telecompaper. Instagram staat geïnstalleerd bij 74 procent van alle tieners, terwijl Snapchat op 71 procent van de tiener-smartphones staat. In het afgelopen jaar zou de populariteit van zowel Instagram als Snapchat aanzienlijk zijn gegroeid onder tieners.

Snapchat stond volgens het onderzoek in juni dit jaar op smartphones van bijna twee miljoen Nederlanders. Het aantal gebruikers in Nederland zou in een jaar tijd met bijna 900.000 zijn gestegen. 71 procent van de Nederlanders tussen de 12 en 19 jaar heeft de app inmiddels geïnstalleerd. Het gaat bij Nederlanders tussen de 20 en 29 jaar om 28 procent, en bij gebruikers tussen de 50 en 64 jaar om slechts 2 procent.

Telecompaper onderzoek

Instagram stond in juni 2015 op 74 procent van alle smartphones van Nederlanders tussen de 12 en 19 jaar. Een jaar geleden lag dit percentage nog op 42 procent. 27 procent van alle Nederlanders tussen de 30 en 39 jaar zou de app in juni 2015 hebben geïnstalleerd.

Het lijkt er op dat Instagram en Snapchat twee van de grotere, Nederlandse apps zijn geworden. WhatsApp lijkt echter nog steeds koning van de Nederlandse App Store: deze berichtenapp bleek in mei 2015 nog 9,7 miljoen Nederlandse gebruikers te hebben. Volgens het nieuwe onderzoek is WhatsApp ook nog steeds de best beoordeelde app onder Nederlanders. Maar liefst 98 procent van de WhatsApp-gebruikers is tevreden.

Telecompaper baseert zich op een onderzoekspanel van 10.000 Nederlandse consumenten, die eens per half jaar vragen krijgen over hun telefoongebruik. De data geeft aan hoeveel mensen een app hebben geïnstalleerd, maar het is onduidelijk hoe vaak deze Nederlanders Snapchat en Instagram ook opstarten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2015, 10:02
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, snapchat

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.