preview-whatsapp-verdwenen

WhatsApp toont geen voorvertoning meer op iOS 7 en iOS 9

WhatsApp toont geen preview meer van berichten, die binnenkomen op toestellen met iOS 7 en ouder. Ook worden soms geen voorvertoningen getoond onder iOS 8 en iOS 9.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Gebruik je een iPhone 4 of een andere iPhone waarop iOS 7 of ouder draait, dan heb je ongetwijfeld iets gemerkt aan WhatsApp. Hetzelfde geldt voor mensen die betaversies van iOS 9 hebben geïnstalleerd. De app toont geen voorvertoning meer als er een bericht binnenkomt, of doet het afwisselend wél en niet.

preview-whatsapp-verdwenen

Normaal gesproken krijg je een notificatie binnen en kun je meteen lezen wat de ander heeft geschreven. In plaats daarvan krijg je de tekst ‘Bericht van…’ in beeld, zoals op de afbeelding hierboven is te zien. Bij iOS 9 kun je het probleem herstellen door de optie via de instellingen uit en weer aan te zetten.

Update 9:00 uur Al onze tipgevers beschikten over iOS 7 of ouder. Nu we dit artikel gepubliceerd hebben, merken gebruikers van nieuwere iOS-versies dat ze er óók last van hebben. Anderen melden, dat de voorvertoning soms wel en soms niet te zien is. Kortom: het kan iedereen overkomen.

Geen voorvertoning meer op iPhone 4

Tipgevers van iCulture vertelden ons, dat er geen app-update nodig was voor de wijziging, die sinds vrijdagochtend werd opgemerkt. Ook zit er in de instellingen geen optie om de voorvertoning weer te schakelen. Omdat de iPhone 4 nog erg populair is onder Nederlanders, zullen veel mensen de verandering hebben gemerkt. Een kwart van de Nederlandse iPhone-bezitters heeft een iPhone 4, die niet meer te updaten is naar iOS 8.

Dank aan tipgevers Mike, Evander en Justin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 15:40
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.