De iPhone 7 in hoesjes met achterkant.

Past mijn oude hoesje op de iPhone 8?

Huidige hoesjes voor de iPhone 7 passen ook op de iPhone 8, zo blijkt als je naar de afmetingen en plaatsing van camera en knoppen kijkt. Gelukkig maar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe iPhones brengen ook ongemakken met zich mee. Zo moet je kijken of al je huidige accessoires nog herbruikbaar zijn. Bij de iPhone 8 is er in ieder geval op één punt reden tot opluchting: de huidige hoesjes van de iPhone 7 passen op de iPhone 8. Dat geldt ook voor de Plus-modellen.

De iPhone 7 in hoesjes met achterkant.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 Plus en de iPhone 8 kopen en kun je zelf ervaren hoe het zit met de nieuwe functies.

iPhone 8: past je oude hoesje?

De iPhone 8 en 8 Plus blijken vrijwel identiek aan hun rechtstreekse voorganger, de iPhone 7, ook al is de achterkant van ander materiaal gemaakt. Grote kans dus dat je hoesje gewoon er omheen past. Blijkbaar heeft Apple een vorm gevonden waar ze blij mee zijn, want al sinds de iPhone 6 kiezen ze voor het model met de afgeronde zijkanten. De exacte afmetingen wisselen nog wel eens, maar dat is bij de overgang van de iPhone 7 naar iPhone 8 nauwelijks het geval. De camera-lens en de knoppen zitten op precies dezelfde plek en zijn even groot.

Dat de hoesjes exact passen blijkt ook wel uit het feit dat de Apple Store ze op één hoop veegt: of je nu de vorige of de nieuwe generatie zoekt, hetzelfde hoesje is geschikt.

Hieronder zie je de afmetingen van beide iPhone-families:

iPhone 7 afmetingen

Zoals je ziet is gaat het bij de 4,7-inch modellen om de volgende afmetingen:

  • iPhone 7: 138.3 mm x 67,1 mm x 7,1 mm
  • iPhone 8: 138,4 mm x 67,3 mm x 7,3 mm

Het nieuwe toestel is dus tussen de 0,1 en 0,2mm langer, breder en dikker. Niet iets om je druk over te maken. Het toestel is trouwens ook iets zwaarder geworden: het gewicht nam toe van 138 naar 148 gram.

iPhone 8 afmetingen

Bij de iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus zien we ongeveer hetzelfde:

  • iPhone 7 Plus: 158,2 mm x 77,9 mm x 7,3 mm
  • iPhone 8 Plus: 158,4 mm x 78,1 mm x 7,5 mm

En ja, ook hier is sprake van wat meer gewicht: van 188 naar 202 gram. De lengte, breedte en hoogte zijn 0,2mm toegenomen. Vrijwel geen enkel hoesje zal daar moeite mee hebben.

iPhone-accessoires hoesjes.

Dat is vooral goed nieuws voor mensen die een vrij dure iPhone-hoes hadden gekocht, bijvoorbeeld de Smart Battery Case van Apple (€119 in de Store). Het zou toch jammer zijn als je zo’n dure hoes in de afvalbak moet gooien. Een beter idee is om vrienden of familie te vragen of iemand er nog iets mee kan.

De Smart Battery Case voor de iPhone 7 blijkt toch niet te werken in combinatie met de iPhone 8, in tegenstelling tot wat er eerder beweerd werd. Dat betekent dat er niets anders op zit dan het hoesje te verkopen of om er iemand anders blij mee te maken, mocht je de overstap naar de iPhone 8 maken.

Voor mensen die willen overstappen naar de iPhone X zit het iets anders. De afmetingen van het toestel, de grotere zijknop, de smallere randen, de verticaal geplaatste camera’s… Gelukkig zijn je broekzakken nog steeds ruim genoeg voor het nieuwe toestel, maar wat hoesjes betreft zul je naar iets nieuws moeten uitkijken. Of helemaal geen hoesje gebruiken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 18 september: Correctie met betrekking tot de Smart Battery Case toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2017, 17:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, hoesje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.