Slackbot

Slack werkt aan virtuele assistent: ‘Siri is nog steeds nutteloos’

De CEO van chat-app Slack haalt Siri en andere virtuele assistenten hard onderuit, en zegt dat het bedrijf zelf aan een alternatief werkt. Wordt de Slackbot 2.0 wel de moeite waard?

Slackbot

CEO van zakelijke chat-app Slack, Stewart Butterfield, heeft het niet zo op Apple’s virtuele assistent Siri. In een interview noemt hij Siri ‘nutteloos’ en zegt hij aan een beter alternatief te werken.

In een gesprek met The Wall Street Journal praat Butterfield over een toekomstige versie van Slackbot, de bot die je wegwijs maakt in de populaire chat-app Slack.

Net zo goed als Her

Door taal te begrijpen en dit te combineren met algoritmes moet de bot in de toekomst meer taken uit handen nemen. Deze verbeteringen moeten een virtuele assistent opleveren die meer te vergelijken valt met de AI in de film ‘Her’ dan met Google Now of Siri. Dat beweert Butterfield tenminste.

Butterfield kraakt Siri af omdat Apple er miljarden aan uitgegeven heeft, er met honderden deskundigen aan werkt en het nog steeds ‘f-ing idiotic’ is. “Siri is nog steeds zo goed als onbruikbaar”, aldus Butterfield.

Om een soortgelijke situatie te voorkomen is de CEO dan ook van plan om samen te werken met bedrijven die al thuis zijn in de wereld van virtuele assistenten. Door hier in te investeren en samen te werken kan er uiteindelijk tijd en geld bespaard worden, zo denkt Butterfield.

Slackbot 2.0

De next-gen Slackbot kan gebruikt worden om automatisch meetings in te plannen voor een team en andere zaken te automatiseren. Door deze werkzaamheden uit handen te nemen moet de AI productiviteit 20 tot 30 procent kunnen verhogen.

Wat betreft het onderuit halen van de concurrentie zit het dus wel snor bij Slack, al is het natuurlijk afwachten of Slackbot echt de spraakassistent wordt waar we allemaal op gewacht hebben. Siri lijkt vooralsnog als eerste aan de beurt om te vernieuwen met de komst van iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2015, 12:01
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen siri, slack

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.