Google Now uitgekomen voor iPhone en iPad

Google Now is uitgekomen op de iPhone en iPad als een update in Google Search voor iOS. Google Now is een persoonlijke assistent.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google Now TeaserGoogle heeft zojuist Google Now uitgebracht voor de iPhone en iPad. De functie waarbij Google je probeert te bedienen als een persoonlijk assistent, is te gebruiken na een update van de Google Search-app voor de iPhone en iPad. Log daarop in en veeg het startscherm omhoog en je krijgt de locatiedienst in beeld. Google Now toont van hoe langer je het gebruikt, hoe gerichter informatie die op jou en je leefritme is afgestemd. De spraakdienst die doet denken aan Siri zit niet in Now voor iOS: je kunt met je stem nog steeds enkel Google-zoektermen invoeren.

De Google Search-update beschrijft de volgende functies:

Ontvang met Google Now de juiste informatie op het juiste moment.

  • Weers- en verkeersomstandigheden vóór u aan uw dag begint.
  • Updates over uw favoriete sportteams en altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Ontdek alles over hoe Google Now u kan helpen op http://www.google.com/now

Leren op basis van je locatie

De grote truc van Google Now is dat de dienst leert van je locaties via GPS. In theorie leert Google naar aanleiding van je locatie en ritme wanneer je thuis bent, wanneer je van huis gaat, wanneer je op het werk zit en wanneer je meestal eet. De applicatie stemt de applicatie die je te zien krijgt daarop af vóór je ook maar een vraag hoeft te stellen. Zo krijg je op kaarten in de app te zien wat relevant voor je is.

Geen systeemintegratie

In tegenstelling tot Google Now op Android 4.1 en nieuwer, heeft Google Now geen verregaande integratie met het mobiele besturingssysteem. Dat komt door beperkingen die Apple oplegt aan applicaties van derden. Zo kan je op Android bijvoorbeeld herinningen instellen die door Android worden opgepakt. Op de iPhone synchroniseert de functie dan weer niet met de standaard Herinneringen-app van Apple. Dat recht is voorbehouden aan Apple’s eigen persoonlijke assistent Siri.

Downloaden: Google Search (gratis, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 19:25
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen assistent, google, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.