iBeacons Apple Store

‘iBeacons binnenkort ook in Nederlandse Apple Stores’

Je krijgt in Nederlandse Apple Stores binnenkort locatiegebonden pushnotificaties met behulp van iBeacons. Deze zelfde iBeacons hangen al een tijdje in de Verenigde Staten.

iBeacons Apple Store

De Apple Stores in Nederland krijgen binnenkort iBeacons, zo heeft iCulture vernomen van een betrouwbare bron. Een aantal van deze iBeacons hangt al onder de tafels van Nederlandse winkels, maar zijn op dit moment nog niet geactiveerd. Dit gebeurt mogelijk in combinatie met andere grote veranderingen binnen de Apple Store.

Apple gebruikt in Amerikaanse Apple Stores al langer iBeacons. Dankzij deze beacons weet de Apple Store-app waar je in een winkel staat, zodat je de juiste informatie in beeld krijgt. Sta je bijvoorbeeld voor een tafel met MacBooks, dan krijg je in de app een informatiepagina over Macs. iBeacons zijn een open standaard, waardoor ook andere winkels er gebruik van kunnen maken.

Apple Store smartsignHet is aannemelijk dat Apple de iBeacons in Nederlandse Apple Stores net als in de Verenigde Staten zal inzetten. Dit zal misschien volgende week al gebeuren: dan staan er naar verluidt veranderingen voor de Apple Stores in Nederland gepland.

Wat Apple volgende week precies in de Apple Store zal doen is nog onduidelijk, maar mogelijk worden alle ‘smartsigns’ uit de Apple Store verwijderd. Dit zijn de iPads die naast producten liggen, met daarop productinformatie en de huidige prijzen. Deze informatie zou Apple dan op het betreffende testmodel gaan tonen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2015, 13:23
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple store, ibeacons

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.