Siri-Apple-Music

Siri praat en verstaat Vlaams vanaf iOS 9

Belgische lezers opgelet: Siri krijgt er een nieuwe taaloptie bij met de komst van iOS 9 die ook het Belgisch Nederlands ondersteunt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

ios-9-craig-federighi-aankondigingGoed nieuws voor onze Belgische lezers: Siri krijgt een speciale taaloptie voor Vlaams. In de instellingen is het terug te vinden als ‘Nederlands (België). Het zorgt vast voor betere antwoorden als je in het Vlaams tegen de spraakassistent praat, die zelf nu ook een Belgisch accent heeft als ze terugpraat. De Belgische Siri is namelijk een vrouw.

Siri spreekt Vlaams

Met de komst van iOS 8.3 konden we in het Nederlands een gesprek aangaan met Siri. En hoewel onze Vlaams sprekende lezers daar aardig mee overweg konden, was het niet de volwaardige taalondersteuning waar ze op zaten te wachten.

Siri-België

Lees ook: Dossier: Siri.

Wie zijt gij?

Hoog tijd dus voor Apple om dit recht te trekken met iOS 9, waarin de Nederlandse Siri-ondersteuning nu opgesplitst is in Nederlands (Nederland) en Nederlands (België). Tim Mussche (@tmussche) ging al aan de slag met de Belgische Siri en kwam erachter dat zinnen als ‘Wie zijt gij’ toch nog voor de nodige verwarring zorgen:

Siri-Belgie-screenshot Siri-Belgie-Screenshot

De functie is beschikbaar in de ontwikkelaarsbeta van iOS 9, die gisteren onthuld werd en beschikbaar werd gesteld tijdens de WWDC keynote van Apple. iOS 9 is in de herfst beschikbaar en in juli gaat de publieke beta al van start.

Bereid je alvast voor

Alvast voorbereiden op de Belgische Siri? We hebben inmiddels een flinke catalogus aan gidsen voor je klaarstaan die je op weg helpen met Apple’s slimme spraakassistent, die met iOS 9 alleen nog maar slimmer wordt:

Foto’s: Tim Mussche (@tmussche)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.