Albums delen met andere met Google Foto's.

Google Foto’s zet gedraaide foto’s weer recht en maakt gifs van video’s

Google Foto's krijgt er twee handige nieuwe functies bij. De app herkent verkeerd georiënteerde foto's, waarna hij ze automatisch voor je recht kan zetten. Ook kan de app stukjes uit een video omzetten in een gif, zodat je deze makkelijker kunt delen.

Albums delen met andere met Google Foto's.
Google Foto’s krijgt nieuwe functies, zowel op het web als in de iOS-app (link). Zo kan de slimme foto-app van Google zien of foto’s per ongeluk gekanteld zijn, zodat hij ze met één simpele handeling allemaal recht kan zetten. Ook maakt de app korte gif-versies van je eigen video’s, zodat je deze makkelijker kunt delen met vrienden en familie.

Google Foto’s zet foto’s weer recht

De Google Foto’s-app bekijkt je fotobibliotheek en waarschuwt je voor foto’s die mogelijk gedraaid zijn. Zodra dit soort foto’s herkend zijn, verschijnt er vanzelf een kaart in het Assistent-gedeelte van de app. Vervolgens kun je per foto bekijken of deze inderdaad verkeerd georiënteerd is, waarna je hem met een simpele tik weer recht kunt zetten. De app zet ze dus niet automatisch weer recht, maar geeft suggesties zodat je dit zelf eenvoudig kunt bevestigen. In onderstaande gif is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Google Foto's kan je foto's omdraaien.

En over gifs gesproken: Google Foto’s kan je video’s ook omzetten in gifs. Ook deze optie verschijnt in het Assistent-gedeelte en de app bekijkt specifieke gedeeltes van een video waarin een leuke animatie zit, zoals een enthousiaste juich of een sprong in het water. Vervolgens maakt Google Foto’s hier een gif van die je eenvoudiger en sneller kunt delen met je vrienden. Deze gif wordt automatisch en heen en weer afgespeeld, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Wel moet je de voorgestelde gif handmatig toevoegen aan je bibliotheek.

Google Foto's maakt een gif van je video.

Er zijn ook nieuwe functies toegevoegd voor automatische gezichtsherkenning, maar dit is in Nederland vanwege privacywetgeving niet actief. De andere nieuwe functies met gedraaide foto’s en het omzetten van video’s naar gifs, verschijnen vanzelf in het Assistent-gedeelte van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2016, 10:06
Categorie Apps
Onderwerp google foto's

Google Foto's

Haal meer uit Google Foto's met deze handige tips. Google Foto's is de app waarmee je foto's kunt bewerken, synchroniseren met je online Google-opslag en meer.

Google Foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.