smartthings ceo

Samsung SmartThings werkt samen met Apple’s HomeKit

Samsung's SmartThings-platform werkt samen met Apple's HomeKit. Daardoor kan het een interessante optie zijn voor smart homes met iPhone- en Android-gebruikers.

smartthings ceoZodra Apple met HomeKit bezig ging, kon je erop rekenen dat Samsung ook iets soortgelijks in de pijplijn had zitten. En dat klopt: Samsung SmartThings-platform werd in augustus aangekondigd, twee maanden nadat HomeKit was onthuld. SmartThings is een oplossing voor connected homes, dat is ontstaan uit een bedrijfje dat Samsung heeft overgenomen. Nou kan je sceptisch je hoofd schudden, maar misschien is het niet eens zo gek om spullen van Samsung SmartThings in huis te halen. Ze bieden namelijk ook ondersteuning voor HomeKit, zodat je in een gemengd huishouden met iPhones en Android-toestellen de boel veel gemakkelijker kunt aansturen.

SmartThings CEO Alex Hawkinson wilde niet tot in detail verklappen hoe het platform samenwerkt met HomeKit, maar hij bevestigde dat de twee goed samenwerken. SmartThings was voorheen een zelfstandig bedrijf en had al flink wat klanten op iOS. Die zullen ze blijven ondersteunen, ook als SmartThings nieuwe accessoires uitbrengt, zoals versie 2 van de SmartThings-hub. Hawkinson wil overigens wel kwijt, dat HomeKit nog niet erg volwassen is.

Lees ook: Dossier HomeKit

smartthings producten

Op zich is het wel interessant om te horen op welke scenario’s SmartThings zich wil richten. Bijvoorbeeld wanneer oma niet van bed is opgestaan. Je wilt dan een seintje dat iemand moet gaan kijken. Is je kind niet tijdig van school terug, dan moet er ook actie ondernomen worden en dat geldt ook wanneer je de garagedeur open hebt laten staan of wanneer de hond in de tuin is, terwijl er storm op komst is. Interessant is trouwens dat Samsung-topman Boo-Keun Yoon vorige week op de CES-beurs aankondigde dat alle Samsung-producten gebouwd worden op platformen die open zijn en samenwerken met hardware van derden. Deze geplande ondersteuning voor HomeKit past daar dus mooi bij.

SmartThings-sensor

Samsung nam SmartThings in oktober 2014 over voor een bedrag van naar verluidt 200 miljoen dollar. Ze willen een sterkere positie in de markt voor de Internet of Things, waarbij alles met elkaar is verbonden. Samsung wil dat in 2017 maar liefst 90 procent van hun huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica met internet is verbonden. Dat geldt dus ook voor wasmachines en koelkasten. SmartThings maakt vooral software en mobiele apps. Er zijn meer dan duizend apparaten die er al ondersteuning voor bieden en er zijn zo’n 8.000 apps gemaakt door externe ontwikkelaars die ondersteuning bieden voor SmartThings. Je kunt de app dan ook gewoon downloaden, ook nu het bedrijf officieel onderdeel uitmaakt van Samsung. Gek genoeg is op de website van SmartThings niet meteen zichtbaar dat er een link met Samsung is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2015, 20:58
Categorieën Achtergrond, Diensten
Onderwerpen homekit, samsung, smart home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.