WatchKit featured

iOS 8.2 beta 4 nu te downloaden, bevestigt losse Watch-app

Apple heeft de vierde beta van iOS 8.2 beschikbaar gesteld. Deze iOS 8-beta bevat ondersteuning voor WatchKit en de nodige verbeteringen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

WatchKit featuredApple heeft iOS 8.2 beta 4 beschikbaar gesteld voor testers en ontwikkelaars. De nieuwe betaversie van iOS 8.2 introduceert vernieuwingen en verbeteringen. De voornaamste nieuwe functie in iOS 8.2 is ondersteuning voor WatchKit: hiermee mogen ontwikkelaars nu alvast Apple Watch-ondersteuning toevoegen aan iOS-apps.

Losse Apple Watch-app nodig

Deze betaversie bevestigt dat je voor het gebruiken van de Apple Watch een losse app op de iPhone nodig hebt. Onderaan het Bluetooth-menu wordt de Apple Watch genoemd als aparte app.

applewatch-app

Voor het maken van een iOS-app met Apple Watch-support is ook de nieuwste beta van Xcode vereist. Zowel iOS 8.2 beta 4 als de Xcode-beta zijn te downloaden in het ontwikkelaarsportaal van Apple. Heb je al een eerdere iOS 8.2. beta geïnstalleerd? Dan update je rechtstreeks vanaf je iDevice via Instellingen > Algemeen > Software-update.

De eerste betaversie van iOS 8.2 werd in november 2014 uitgebracht door Apple. iOS 8.2 beta 3 verscheen op 18 december, nog voordat iTunes Connect dicht ging voor de feestdagen. De beta is net als eerdere testversies enkel te downloaden voor testers en ontwikkelaars. Wanneer de publieke versie verschijnt is onduidelijk, maar vermoedelijk is dit gelijktijdig met de Apple Watch. Apple zou dit horloge begin 2015 willen verkopen – waarschijnlijk rond de lente.

Ook nieuwe beta voor Xcode 6.2

Apple bracht ook een nieuwe beta van Xcode 6.2 uit. Het is alweer de vierde beta van de programmeertools waarmee je iOS- en Mac-apps kunt maken. Sinds kort is Xcode ook geschikt voor het maken van apps voor de Apple Watch. Xcode 6.2 is de eerste grote update van de ontwikkelaarssoftware waarin de iOS 8.2 SDK met WatchKit-framework is opgenomen. WatchKit bevat tools voor het maken van interfaces, notificaties en glances voor de Apple Watch. Je kunt er ook bugs mee opsporen.

Let op! Beta’s van iOS 8.2 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 12:57
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, ios 8.2, watchkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.