iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Recente apps en tweaks: AppInfo, CameraButtons, OpenNotifier, Stealth Cam, Vibrafications, VideoLock & YoutubeToMP3 (jailbreak)

In dit artikel worden een aantal apps en tweaks besproken die recent zijn uitgebracht voor gejailbreakte iPhones. Meer specifiek kun je meer lezen over AppInfo, CameraButtons, OpenNotifier, Stealth Cam, Vibrafications, VideoLock en YoutubeToMP3.

iPhone tweaksIn dit artikel worden een aantal apps en tweaks besproken die recent zijn uitgebracht voor gejailbreakte iPhones (en waar van toepassing iPods touch en iPads). Meer specifiek kun je in dit artikel lezen over AppInfo, CameraButtons, OpenNotifier, Stealth Cam, Vibrafications, VideoLock en YoutubeToMP3.

AppInfo

AppInfo is een applicatie die je meer informatie biedt over andere applicaties op je toestel. AppInfo is onderverdeeld in de categorieën AppStore, Cydia en System, waarbinnen je lijsten met geïnstalleerde software terug kunt vinden. Van deze software kan AppInfo je het versienummer, de naam van de folder en de grootte tonen. Je kunt AppInfo ook gebruiken om een bepaalde applicatie in iFile, de AppStore of Cydia te openen. Multitasking wordt niet native door AppInfo ondersteund, maar je kunt de app wel in combinatie met Backgrounder gebruiken.

AppInfo is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss.

CameraButtons

Met behulp van CameraButtons kun je de standaard camera-applicatie van iOS bedienen met de volumeknoppen of door het toestel te schudden. Je kunt deze acties koppelen aan de functies die CameraButtons biedt, namelijk het maken van een foto of video, het aan- of uitschakelen van het flitslicht, het aan- of uitschakelen van HDR en het wisselen tussen de camera aan de voor- en achterzijde bij de toestellen die deze functies ondersteunen. Het is mogelijk om CameraButtons direct vanaf het lockscreen te activeren door volume omhoog of omlaag ingedrukt te houden. CameraButtons is in te stellen in het menu Instellingen. Om gebruik te maken van de tweak heb je tenminste iOS 4.0 nodig. Minder uitgebreide maar vergelijkbare functionaliteit wordt geboden door Snappy en SnapTap.

CameraButtons is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss.

OpenNotifier

OpenNotifier - 'Original App Icons'OpenNotifier - InstellingenEen iets minder recente tweak die we jullie toch niet willen onthouden is OpenNotifier. De tweak is ervoor bedoeld om notificaties weer te geven in de statusbalk. Je kunt zelf een keuze maken wanneer welke applicatie met welk icoon getoond moet worden als notificatie. Naast de icoontjes die standaard aanwezig zijn, kun je inmiddels vele extra icoontjes downloaden voor de tweak (zoals het afgebeelde Original App Icons for OpenNotifier uit de ModMyi repository). OpenNotifier ondersteunt de schermresolutie van het retina-display maar ook die van eerdere toestellen. De tweak OpenNotifier wordt actief ontwikkeld en je kunt dit proces volgen via Twitter. OpenNotifier is geschikt voor gebruik op iOS 4.0 en hoger. Een variant die geschikt is voor toestellen op oudere versies van iOS is Status Notifier.

OpenNotifier is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi.

Stealth Cam

Stealth CamDe tweak Stealth Cam stelt je in staat om de standaard camera-applicatie van iOS te gebruiken, zonder dat het scherm geactiveerd hoeft te worden. Je activeert Stealth Cam door de power-knop in te drukken in de camera-applicatie en vervolgens de volumeknoppen te gebruiken om een foto of video te maken. Je kunt ook eerst beginnen met het opnemen van een video en vervolgens op de power-knop drukken om te blijven opnemen. De tweak heeft geen eigen icoontje of instellingen. Stealth Cam is geschikt voor gebruik op iOS 4.0 en hoger.

Stealth Cam is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss.

Vibrafications

VibraficationsMet de tweak Vibrafications kun je zelf een patroon van vibraties in stellen voor verschillende notificaties. Op deze manier kun je onderscheid maken tussen bijvoorbeeld een e-mail, SMS of pushnotificatie, maar ook tussen e-mails of SMSjes van bepaalde contactpersonen. Een voorbeeld van een in te stellen vibratiepatroon is drie trillingen van een halve seconde met een kwart seconde tussen de trillingen. In de volgende update zal de mogelijkheid worden toegevoegd om verschillende instellingen te gebruiken wanneer het geluid van de iPhone aan staat. Vibrafications heeft geen eigen icoon en is in te stellen via het menu Instellingen. De gratis variant VibraficationsFree stelt standaard drie trillingen in voor pushnotificaties en twee trillingen voor SMSjes. Om gebruik te maken van Vibrafications heb je iOS 4.0 of hoger nodig.

Vibrafications is voor $3,99 beschikbaar via de repository van BigBoss. VibraficationsFree is gratis beschikbaar via dezelfde repository.

VideoLock

VideoLockMet VideoLock kun je het scherm van je iPhone, iPod touch of iPad vergrendelen zonder dat het afspelen van een video onderbroken wordt. De tweak is getest met de iPod-functie, YouTube, Safari en Vevo, maar zou ook met andere applicaties moeten werken. Je kunt de tweak instellen via het menu Instellingen. VideoLock is geschikt voor gebruik op iOS 4.0 en hoger.

VideoLock is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss.

YoutubeToMP3

Met de applicatie YoutubeToMP3 kun je eenvoudig een MP3-bestand maken van het geluid dat bij een bepaald Youtube-filmpje hoort. De gemaakte opnames worden automatisch opgeslagen in de directory /var/mobile/Media/Downloads en kunnen direct in de applicatie worden afgespeeld of per e-mail worden verzonden. Je kunt deze directory ook benaderen met behulp van software zoals iPhone Folders of iPhone Explorer.
YoutubeToMP3

YoutubeToMP3 is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2011, 20:23
Categorie Jailbreak
Onderwerpen camera, jailbreak, populaire apps, video, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.