iBooks bevat aanwijzingen voor 2048 x 1536 scherm in volgende iPad

De volgende generatie iPad zou een scherm met een resolutie van 2048x1536 kunnen krijgen. Dat blijkt uit afbeeldingen in de app iBooks.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad woodDe volgende generatie iPad zou een Retina Display kunnen bevatten, zo blijkt uit ontdekkingen van twee personen. De aanwijzingen werden gevonden door ontwikkelaar Steven Troughton-Smith en onderzoeker Rafeed Chaudhury van Arizona State University. Beide vonden afbeeldingen in de huidige applicaties iBooks 1.1 en 1.2 waarbij de achtergrond en afbeeldingen in het boek wezen op een hogere resolutie. De afbeelding van een houten plankje (zie afbeelding) in de interface heeft een breedte van 1536 pixels, hetgeen kan wijzen op een scherm van 2048 x 1536 pixels.

Voor Apple zou het een slimme zet zijn, als ze de komende golf aan Android-tablets aan willen kunnen. Android 3.0 vereist een minimum schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Door een scherm met een veel hogere resolutie aan te bieden, blijft de iPad vooroplopen. Het scherm zou dan een viermaal zo hogere resolutie krijgen, vergeleken met de huidige iPad. Het scherm wordt daardoor veel scherper, maar kan ook duurder uitvallen. Omdat er veel meer pixels aangestuurd moeten worden, zou ook de snelheid van de processor omhoog moeten. De keuze zou daarbij kunnen vallen op de dual-core ARM Cortex A9-chip en de PowerVR SGX543 als grafische processor. Al met al veel speculatie en weinig echte aanwijzingen dus. Als Apple zich aan een vast lanceerschema voor de iPad houdt, kunnen we de volgende generatie in maart of april verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2011, 11:16
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, resolutie, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.