Dropbox Paper

Dropbox Smart Sync maakt samenwerken tussen Mac en Windows makkelijker

Met Dropbox Smart Sync kun je makkelijk samenwerken aan documenten op Mac en Windows. Ook is Dropbox Paper er nu voor iedereen.

Dropbox heeft een nieuwe functie geïntroduceerd, die het makkelijker maakt om tussen Mac en Windows-pc’s samen te werken: Dropbox Smart Sync. Ook stellen ze de tekstverwerker Paper wereldwijd beschikbaar en hebben ze de website een nieuw uiterlijk gegeven, zodat je sneller kunt wisselen tussen je persoonlijke account en je werkaccount.


Dropbox Smart Sync

Dropbox Smart Sync

Dropbox Smart Sync is ontstaan uit het Project Infinite, dat een paar maanden geleden werd aangekondigd in beta. Hiermee kon je alle bestanden bekijken en bewerken, ongeacht of ze ergens op een harde schijf of online staan. Voor alle gebruikers van Dropbox Business is Smart Sync vanaf nu beschikbaar en het werk zowel op de Mac als op een Windows-pc.

Je hebt een Mac met versie 10.9 of hoger nodig en voor Windows-gebruikers geldt een minimale systeemeis van Windows 7. Is dat het geval, dan wordt het nog makkelijker om onderling bestanden uit te wisselen.

Dropbox Paper

Een andere nieuwigheid is de introductie van Dropbox Paper, dat al bijna twee jaar in betafase verkeerde. Dit is in feite een alternatief voor Google Docs: je kunt bestanden bewerken, toewijzen aan teamleden, takenlijstjes maken en op allerlei andere manieren onderling samenwerken. Zo kun je deadlines instellen en documenten rangschikken per project.

Dropbox Paper

Dropbox heeft ook mobiele apps voor iPhone en Android-smarthones, zodat je onderweg je documenten kunt bewerken. Met Dropbox Badges, in de vorm van foto’s van je collega’s, kun je zien wie een document heeft bekeken en bewerkt. Paper is voor iedereen met een Dropbox-account te gebruiken in 21 ondersteunde talen.

Dropbox heeft ook wat nieuwe functies toegevoegd aan Paper, zoals Smart Meeting Notes. Dit zorgt ervoor dat iedereen die aan een vergadering meedoet hetzelfde document krijgt toegestuurd. De zoekfunctie is verbeterd en de leesbaarheid is verbeterd voor schermlezers. De komende maanden gaat Dropbox ervoor zorgen dat je Paper ook offline kunt gebruiken in de mobiele apps. Bij Google Docs kan dat al.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 januari 2017 om 12:00
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.