iPhone-accessoires in wit met goud.

Prijsverhogingen: AppleCare+, Lightning-kabels, EarPods en hoesjes flink duurder

Apple heeft de prijzen van diverse producten verhoogd, waaronder AppleCare+, EarPods, Lightning-kabels en hoesjes. Ook de iPhone, Apple TV en dock worden duurder.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-accessoires in wit met goud.
Apple heeft vorige week flink wat nieuwe producten aangekondigd, waaronder een nieuwe Apple TV, iPhones en een iPad Pro. Helaas betekent het ook dat sommige producten in prijs zijn verhoogd: AppleCare+ is opeens duurder geworden voor de nieuwste iPhones, de Apple TV zal flink duurder uitvallen en bij de accessoires zien we ook nogal wat prijsverhogingen.

Prijsverhoging AppleCare+

AppleCare+Was je van plan om een nieuwe iPhone 6s aan te schaffen, dan moet je er rekening mee houden dat AppleCare+ duurder is geworden. In plaats van €99 betaal je nu €149 (!!) voor verlengde garantie. Ook betaal je een veel hogere eigen bijdrage als je schade hebt. Voorheen moest je nog €69 per schadegeval betalen als je je iPhone wilde laten repareren na een ongelukje, nu is dat opgevoerd naar €99 per schadegeval. Dit hogere bedrag geldt trouwens alleen voor de iPhone 6s; voor eerdere modellen betaal je nog het oude bedrag.

Prijsverhoging iPhone-dock

iPhone Dock met lightning connector in 4 kleuren.Apple heeft een nieuwe iPhone-dock uitgebracht in dezelfde kleurtjes als de toestellen: zilver, goud, roségoud en spacegrijs. Helaas betekent het ook dat je meer moet betalen voor deze dock: voorheen betaalde je €45 voor de witte plastic dock, terwijl de nieuwe aluminium versie €59 kost. Die hogere prijs valt wel te verklaren: het materiaal is iets luxer uitgevoerd en de vier kleurtjes zorgen ervoor dat je in stijl kunt opladen. Maar wie domweg een dock zoekt om op te laden en zich niet te druk maakt over het uiterlijk, kan beter bij accessoires van derden kijken.

Prijsverhoging voor kabels, hoesjes en oordopjes

Stilletjes heeft Apple de prijzen van diverse iPhone-accessoires omhoog geschroefd. Hier zit je een aantal prijsverhogingen die de afgelopen dagen plaatsvonden:

apple-earpodsWie slim is en nog iPhone-accessoires nodig heeft, doet er goed aan om even bij APR’s en andere winkels met officiële Apple-accessoires te kijken, want daar zijn ze vaak nog voor de oude prijs te koop. Zo betaal je bij Dixons nog €45 voor de lederen iPhone-hoesjes (voor zolang het duurt) en haal je in de iCulture-shop nog steeds Lightning-kabels voor €19.

Prijsverhoging Apple TV

Apple TV 4OK, de Apple TV 3 is een paar maanden geleden in prijs verlaagd en blijft voorlopig op de markt. Dus als je relatief goedkoop een Apple TV in huis wil halen, dan kan dat. Maar dan mis je wel de leuke nieuwe functies, die alleen op de Apple TV 4 beschikbaar komen en waarvoor je tvOS nodig hebt. Die nieuwe Apple TV zal vanaf $149 te koop zijn en dat vertaalt zich waarschijnlijk naar een europrijs van €169. Honderd euro duurder dan z’n voorganger! Maar je krijgt dan ook wel iets meer.

Prijsverhoging iPhones

iphone-6s-kleurenZoals iedereen inmiddels wel heeft gezien, is de prijs van het instapmodel flink omhoog gegaan. De iPhone 6 was nog vanaf €699 verkrijgbaar, maar bij de iPhone 6s zul je minimaal €739 moeten betalen. Dat blijkt uit prijzen die al in de Duitse Apple Store te raadplegen zijn. Gaat Apple in Nederland de prijzen van de Franse Apple Store hanteren, dan wordt de instapprijs zelfs €749. Ka-ching! In reacties op onze artikelen zeggen iCulture-lezers dat ook: door die prijsverhogingen en het feit dat Apple meer geld vraagt voor de Plus, wordt de iPhone die je hebt uitgekozen bijna onbetaalbaar:

Ben van plan om de 6s Plus aan te schaffen. Maar als ik zo kijk naar de prijzen van de buren wordt de 6s Plus 64GB 959,00. Vergeleken met de huidige 6 Plus 873,05. Bijna 100 euro duurder, vind het verschrikkelijk…

Prijsverlaging voor iCloud

Om af te sluiten nog wat goed nieuws: de prijzen van iCloud-opslag gaan omlaag. Vanaf 25 september is het zover, aldus een Apple-supportmedewerker. De nieuwe tarieven van iCloud zijn momenteel alleen nog in dollars bekend, maar vermoedelijk zal het ongeveer op hetzelfde niveau liggen:

  • 50 GB: $0,99
  • 200 GB: $2,99
  • 1 TB: $9,99

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2015, 15:08
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, prijzen

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.