Spandoek-leidse-plein

Spandoek tegenover Apple Store Amsterdam: ‘Wat doet Apple voor de vluchtelingen?’

Een groot spandoek tegenover de Apple Store in Amsterdam stelt de vraag wat Apple aan het vluchtelingenprobleem doet. Het doek hoort bij een speciaal evenement over het vluchtelingenprobleem.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Leidse-plein-spandoek
Vanaf maandagmorgen hangt er een spandoek recht tegenover de Apple Store op het Leidseplein. In grote witte letters stelt het doek de vraag: ‘Wat doet Apple voor de vluchtelingen?’


Het spandoek sluit aan bij een congres dat vanmiddag van start gaat. Het doek prijkt op de voorgevel van de Stadsschouwburg, op een plek waar wel vaker spandoeken opgehangen worden. De tekst op het doek is natuurlijk niet toevallig uitgekozen, aangezien de Amsterdamse Apple Store er recht tegenover staat. Bij dit soort protesten wordt de naam van Apple regelmatig gebruikt als symbool voor alle grote bedrijven die veel geld verdienen.

Spandoek-leidse-plein

Wat doet Apple voor de vluchtelingen?

Het evenement gaat volledig over de vluchtelingenproblematiek. Deelnemers hopen via een brainstorm nieuwe oplossingen te bedenken. Vanaf 14:00 uur tot middernacht zullen verschillende sprekers meedenken over de kwestie. Volgens de schouwburg hangt het doek er slechts één dag, dus de kans is groot dat het morgen alweer van de gevel is verdwenen.

Wij denken dat de makers van het spandoek lang kunnen wachten op een reactie van Apple, al is het natuurlijk gewoon een publiciteitsstunt om aandacht voor het congres te krijgen. Als er Microsoft Store tegenover de Stadsschouwburg had gestaan, had er misschien een ander logootje op het spandoek gestaan.

Apple en goede doelen

Sinds Tim Cook CEO is van Apple, zijn er wat meer initiatieven voor goede doelen. Tim Cook doneerde onlangs nog 6,5 miljoen aan goede doelen en heeft aangegeven al zijn geld te willen weggeven aan goede doelen. Binnen Apple loopt ook een goede doelen-programma voor medewerkers. Maar daar hebben de vluchtelingen natuurlijk niet meteen profijt van.

Reageren op dit artikel is niet (meer) mogelijk. Eerdere reacties zijn verwijderd vanwege de gevoeligheid van het onderwerp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2015, 17:55
Categorie Apple
Onderwerpen apple store amsterdam, nederland, protest
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.