iPhone-7-concept

‘Productie A10-chip voor iPhone 7 begint in maart 2016’

De A10-chip voor de iPhone 7 wordt vanaf maart 2016 geproduceerd. TSMC mag als enige de nieuwe iPhone-chip gaan maken, aldus bronnen.

iPhone-7-conceptDe iPhone 6s ligt nog niet in de winkels, maar we horen nu al geluiden over de productie van de iPhone 7 volgend jaar. Volgens bronnen van China Times zal TSMC de nieuwe A10-chip namelijk vanaf maart 2016 produceren.

TSMC mag volgens de bronnen exclusief de A10-chip fabriceren. Dat is uniek: tot nu toe heeft Apple altijd meerdere fabrikanten aan het werk gezet, om zo rekening te houden met mogelijke productieproblemen. Naast TSMC produceerde Samsung in het verleden chips voor nieuwe iPhones en iPads.

Hoewel TSMC in maart 2016 van start zou gaan met de nieuwe A10-chip, blijft de fabrikant ook gewoon werken aan de A8-processor. Deze is op dit moment te vinden in de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod touch zesde generatie, iPad mini 4 en Apple TV 4.

De chipgeruchten voor de iPhone 7 lijken vroeg voorbij te komen, maar ongehoord is het niet. We horen wel vaker over vroege productieplannen, nog voordat de voorganger van een iPhone is verschenen. Begin september werd beweerd dat de iPhone 7 even dun wordt als de iPod touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2015, 13:37
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.