Apple Store Keulen: accessoires

Praat mee: Welk Apple-product is volgens jou veel te duur?

Wat is volgens jou het Apple-product met de meest absurde prijs? Praat mee en laat weten welke Apple-producten volgens jou echt te overdreven duur zijn geprijsd.

Apple Store Keulen: accessoires

Als je aan Apple denkt, dan denk je zelden aan termen als ‘goedkoop’ of ‘betaalbaar’. Apple wil kwaliteit leveren en daar hangt een prijskaartje aan. Maar er zijn ook producten die echt overdreven duur zijn. Wat is jouw grootste ergernis op dat gebied?

Overdreven dure Apple-producten

Toen Apple eerder dit jaar het €35 kostende Apple Pencil Etui aankondigde, was niet iedereen enthousiast. Vijfendertig euro voor een lapje leer? Voor de nieuwe iPad-hoes (een iets grotere lap leer) betaal je €149 terwijl het qua design eigenlijk niets bijzonders is. Hetzelfde geldt trouwens voor een doosje met vier penpunten voor de Apple Pencil, waarvoor je voor €25 afrekent. De prijs lijkt niet in verhouding te staan tot wat je krijgt, het is duidelijk overpriced.

Apple Pencil etui.

Waarom moet je eigenlijk €25 betalen voor een stekkertje om je iPhone op te laden, terwijl andere fabrikanten zo’n stroomadapter voor nog geen tientje kunnen maken? Over adapters gesproken: ook die zijn vaak opvallend duur. Zo wilden we op de iCulture-redactie laatst een 12-inch MacBook aansluiten op een extern scherm. Kan wel, maar je hebt er een €80 kostende adapter voor nodig. Wat je krijgt is op het eerste gezicht niet veel meer dan een plastic huls met wat aansluitingen.

Welk product vind jij ? ??
Er wordt bij Apple vaak gesproken over de ‘Apple-tax’, waarbij je net iets meer betaalt dan bij andere fabrikanten, maar bij sommige producten maakt Apple het wel heel erg bont.

Welk Apple-product is volgens jou echt het toppunt? Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen ‘Alles!‘, maar er zijn vast producten waarbij je even flink ? met je ogen moest knipperen toen je het prijskaartje zag. We horen het graag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2017, 12:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, prijzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.