Pokemon Go trainer aanpassen

Update voor Pokémon Go verwijdert stroombesparende modus en voetstapjes

Pokémon Go heeft een update gekregen, waarbij de stroombesparende modus en de voetstapjes zijn verdwenen. Wel kun je nu je outfit en uiterlijk aanpassen.

Er is vannacht een update voor Pokémon Go uitgekomen, met een aantal fijne verbeteringen. Zo kun je nu de kleding en het uiterlijk van je trainer aanpassen vanaf het profielscherm. Toch zijn er ook twee geliefde opties verdwenen, namelijk de schermdimmende modus die ervoor zorgde dat je batterij minder snel leeg ging en de voetstapjes die toonden welke Pokémon dichtbij zijn.

Pokemon Go trainer aanpassen

Bij de stroombesparende modus moest je je iPhone op z’n kop houden, waarbij het scherm werd gedimd. Dit was handig tijdens het wandelen met de Pokémon Go: als je lange stukken aflegt zonder ook maar een Weedle of Pidgey tegen te komen, was het handig om het scherm niet de hele tijd actief te hebben. Dat kan nu niet meer. Als je naar de instellingen gaat (via de Pokéball > Settings) is de optie uit het lijstje verdwenen. Muziek, trillingen en geluidseffecten uitschakelen zijn nu nog de enige opties die je via het menu zelf kunt instellen. Dat wordt dus een powerbank meenemen, maar misschien deed je dat toch al.

Voetstapjes weg

Het verwijderen van de voetstapjes van de Nearby-functie is minder erg. De functie was al een paar weken stuk, waardoor je bij elke Pokémon drie voetstapjes te zien kreeg. Toch gaf het nog wel een goede indruk welke Pokémon je in de buurt kon verwachten. Soms lukte het ons daarmee ook om een bijzondere Pokémon op te sporen (met hulp van wat aanvullende tools om bijzondere Pokémon te vinden). De Nearby-functie is nog steeds aanwezig, maar de ontwikkelaar heeft het aantal voetstapjes weggehaald. Aan de volgorde van de Pokémon in het lijstje kun je zien welke in de buurt zijn.

Andere outfit nodig?
Wat je nu wél zelf kunt instellen is het uiterlijk van de trainer. Ben je aan het begin van het spel iets te haastig geweest en kloppen de haarkleur of huidtint niet goed, dan pas je dat nu makkelijk aan via de profielpagina (tik op de trainer, daarna rechtsonder op de liggende streepjes en kies Customize). Zie je overal mensen met hetzelfde rood/witte shirt, dan kies je gewoon een andere. Je kunt ook nog van geslacht wisselen.

Verdere aanpassingen in de game:

  • Bepaalde Gym-animaties zijn nu iets mooier gemaakt.
  • De opgelopen schade bij sommige gevechtsbewegingen wordt nu iets anders berekend.
  • Ander uiterlijk voor de medailles.
  • Interface op details iets aangepast.
  • Geheugenproblemen verbeterd en allerlei andere kleine aanpassingen.

Verder viel ons op dat de graphics meer zijn geoptimaliseerd voor retinaschermen. Volgens iCulture-lezer Pim is de kaart ook bijgewerkt, waardoor je weer meer kleine straatjes ziet:

We hebben inmiddels meer dan 20 tips over Pokémon Go. Ze zijn te vinden vanuit onze Pokémon Go-gidsen voor beginners en gevorderden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2016, 10:36
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.