Zo pas je naam en uiterlijk van je Pokémon Go-trainer aan

In Pokémon Go kun je het uiterlijk en de naam van je trainer veranderen. Kies een andere broek, rugzak of schoenen, pas je huidskleur en haarkleur aan of verander het geslacht.

Pokemon Go uiterlijk trainer aanpassen

Je kunt in Pokémon Go zelf bepalen hoe jouw trainer eruit ziet: haarkleur, huidtint, kleding en rugtas zijn allemaal zelf te kiezen. Baal je van een te haastig gekozen uiterlijk of ben je wel eens toe aan iets nieuws, dan kun je gemakkelijk het uiterlijk van je Pokémon Go-trainer aanpassen. Ook kun je de naam van je Pokémon-trainer wijzigen. In deze tip lees je hoe.

Pokemon Go iCultureJP Pokemon Go iCultureG

Uiterlijk Pokémon Go-trainer aanpassen

Om het uiterlijk van de Pokémon Go-trainer te kunnen aanpassen heb je versie 1.1.0 van Pokémon Go nodig. Een ander shirt, andere kleur ogen: het kan allemaal. Helaas kun je niet kiezen uit meerdere haarstijlen, waardoor de jongens altijd met een kort kapsel en de meisjes met een paardenstaart zijn opgescheept. Maar je kunt schoenen, pet en andere accessoires wel aanpassen.

Aanpassen doe je als volgt:

  1. Start Pokémon Go en druk linksonder op je trainerprofiel.
  2. Tik rechtsonder op de knop met de drie liggende streepjes (☰). Zie je deze knop niet? Dan heb je nog niet de nieuwste versie van de game geïnstalleerd en moet je eerst updaten. Via deze knop bereik je trouwens ook je Journal.
  3. Tik op de optie Customize.

Uiterlijk van je Pokémon Go trainer aanpassen Pokemon Go trainer: uiterlijk aanpassen

  1. Je ziet nu acht vakjes waarmee je de huidskleur, haarkleur, oogkleur en het uiterlijk van pet, shirt, broek, schoenen en rugtas kunt aanpassen.
  2. Ben je klaar, dan druk je op het vinkje rechtsonder.
  3. Op de vraag ‘Are you all set?’ kies je Yes.
  4. Tik op de X-knop onderin het scherm om terug te gaan naar het spel.

Pokemon Go shirt veranderen Pokemon Go pet aanpassen

Helaas heb je nog steeds maar beperkte keuze uit shirts en broeken, waardoor alle trainers er een beetje hetzelfde uit zien. Hopelijk gaat dat nog veranderen.

Team wisselen?
Het is niet mogelijk om van team te wisselen: als je eenmaal voor team Mystic, Instinct of Valor hebt gekozen zul je daarin moeten blijven spelen. We verwachten ook niet dat er snel een mogelijkheid komt om van team te wisselen.

Pokémon Go gebruikersnaam wijzigen

Je mag eenmalig de gebruikersnaam in Pokémon Go wijzigen. Heb je een verkeerde naam gekozen of baal je omdat je iets leukers hebt bedacht? Dan ga je als volgt te werk:

  1. Start Pokémon Go en druk op de Pokéball onderin het scherm.
  2. Tik op het tandwiel rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
  3. Tik op de optie Change Nickname en pas je naam aan.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerp pokemon