Pokémon Go op de Apple Watch met Pikachu.

Pokémon Go voor Apple Watch nu te downloaden

Pokémon Go voor de Apple Watch is verschenen. De app is niet alleen handig om eieren uit te broeden of om PokéStops te bezoeken, maar is ook meteen een workout voor de Activiteit-app. De app heeft ook een complicatie.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon Go op de Apple Watch met Pikachu.
Het vangen van Pokémon in Pokémon Go (link) gaat vanaf nu een stuk eenvoudiger. Behalve voor de iPhone is Pokémon Go nu namelijk ook beschikbaar voor de Apple Watch (alle generaties). Pokémon Go op de Apple Watch dient als aanvulling op de gewone app, zodat je items uit PokéStops kunt verzamelen en eieren uit kunt broeden zonder je iPhone uit je broekzak te hoeven halen.

Niantic kondigde de Apple Watch-app vandaag aan via een tweet. De update wordt nog uitgerold, dus het kan even duren voordat de app speelbaar is op je pols. Ook toont de app aanvankelijk dat je op level 1 zit, maar even herstarten en een paar minuten wachten lost dit op. Het kan een paar minuten duren voordat alle data is gesynchroniseerd.

Ook vormen de vele notificaties en de constante workout een behoorlijke aanslag op je batterij. Je kunt dit voorkomen door de batterijbesparende modus aan te zetten tijdens de workout. Je hartslag wordt dan niet continu gemeten. Ook kun je de notificaties voor Pokéstops uit zetten als je vooral geïnteresseerd bent in het vangen van Pokémon.

Nog net voor eind 2016
Een paar dagen geleden circuleerden nog geruchten dat Pokémon Go voor de Apple Watch voorlopig in de ijskast stond, maar Niantic ontkende dat vlak daarna.

Pokémon Go voor de Apple Watch

Pokémon Go voor de Apple Watch heeft twee functies: je kunt er Pokémon mee zoeken en tegelijkertijd is het ook een activiteitenapp. Zodra je Pokémon Go op de Apple Watch gebruikt, start je gelijk een activiteit die opgeslagen wordt in de standaard Activiteit-app. Lopen met de Pokémon Go-app op de Apple Watch is dus niet alleen goed voor het uitbroeden van eieren, maar ook voor je eigen activiteitenringen. Start de app op en begin met de workout.

Pokémon Go op de Apple Watch.

Tijdens het lopen kun je meerdere dingen doen met de Apple Watch-versie van Pokémon Go. De app stuurt een signaal door zodra je een wilde Pokémon tegenkomt. Hoewel je met de Apple Watch-versie niet direct Pokémon kunt vangen (met de Pokémon Go Plus-tracker kan dat wel), weet je wat wat er in de buurt is zonder dat je constant met je iPhone in de hand loopt. Om de Pokémon te vangen, heb je echter je iPhone nodig.

Het bezoeken van PokéStops is mogelijk met de Apple Watch, dus daar is geen iPhone voor nodig. Je krijgt een melding op de Apple Watch zodra je in de buurt bent, waardoor je alleen nog maar aan de PokéStop hoeft te draaien om de voorwerpen te verzamelen.

Pokémon Go op de Apple Watch met PokéStop.

Verder kun je in de Apple Watch-app zien hoeveel calorieën je verbrand hebt en krijg je een melding zodra je ei uitgekomen is. Je ziet dan ook meteen welke Pokémon aan je collectie toegevoegd is. Pokémon Go op de Apple Watch is te bekijken vanaf de wijzerplaat, zodat je kunt zien hoe ver je nog moet lopen om je eieren uit te broeden. Pokémon Go werkt bovendien samen met de eerder genoemde Pokémon Go Plus, een armband waarmee je wel Pokémon kunt vangen zonder gebruik van je iPhone.

Nieuwe privacyvoorwaarden
Wil je de app op je Apple Watch gebruiken, dan zul je akkoord moeten gaan met nieuwe privacyvoorwaarden die Niantic aan de app heeft toegevoegd. Deze zijn nodig om Pokémon Go toegang te geven tot jouw gezondheidsdata.

In addition to the data collection practices described below in this Privacy Policy, if you use Pokémon GO with your Apple Watch, with your consent we use the Apple HealthKit APIs to read and/or write certain data (such as Step Count, Calories Burned, and Distance Walked) to the Health App Database on your device (the “Health App Data”). We may store Health App Data on our servers in connection with your Pokémon GO user account. We use Health App Data to provide you certain functionality in the game (such as distances walked to hatch eggs), and to ensure you get “credit” in your Apple Health App for all of the walking you do while playing Pokémon GO. We will not use Health App Data for marketing or advertising purposes. We do not store Health App Data in iCloud. Pokémon GO cannot read from or write to the Health App Database without your consent.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2016, 12:07
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.