Pokémon Go Plus armband

Pokémon Go Plus: alles over de Pokémon armband

De Pokémon Go Plus maakt het spelen van Pokémon Go veel makkelijker. Lees hier over specs, releasedatum, prijs en mogelijkheid om te bestellen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Pokémon Go is niet alleen te spelen op de iPhone en de Apple Watch, maar ook op een speciale sensor: de Pokémon Go Plus. Hiermee kun je Pokémon vangen en items verzamelen bij Pokéstops. Je kunt de sensor aan je kleding vastklemmen of als armband dragen. In dit artikel lees je er alles over.


Pokémon Go Plus armband

Pokémon Go Plus: wat is het?

De Pokémon Go Plus is een kleine sensor waarmee je Pokémon Go kunt spelen zonder naar je telefoon te hoeven staren. De sensor maakt verbinding via Bluetooth en geeft je notificaties over dingen die er in het spel gebeuren. Dit doet het via een LED-lampje en vibraties. Binnenin zit een RS2032-knoopcelbatterij die ongeveer 1 tot 2 maanden meegaat, afhankelijk van de intensiteit waarmee je speelt.

Pokémon Go Plus wearable

Kom je in de buurt van een PokéStop? Dan begint de wearable te knipperen en te trillen. Het mooie is dat je ook nu je iPhone niet hoeft te pakken. Je drukt simpelweg op de Pokémon Go Plus-knop om items te krijgen en ze toe te voegen aan je rugzak.

Niet nodig voor Apple Watch-bezitters
Heb je een Apple Watch, dan kun je ook de Pokémon Go Apple Watch-app gebruiken om de game te spelen. Niantic heeft Pokémon Go voor Apple Watch in december 2016 uitgebracht. Het is een app waarmee je kunt zien hoe ver je hebt gelopen, waar de Pokéstops zijn en welke Pokémon in de buurt zijn. Je kunt met de Apple Watch-app echter geen Pokémon vangen en met de Plus-armband kan dat wel. Je zou beide wearables dus ook naast elkaar kunnen gebruiken.

Laat je smartphone maar in je zak
Ook om Pokémon te vangen hoef je je smartphone niet meer te gebruiken. Zodra er één in de buurt is begint het lampje op de wearable te knipperen. Klik op de knop om een Pokéball te gooien en vang hem. Zodra dit gelukt is, knippert en vibreert de armband. Pokémon vangen met de Go Plus is echter alleen mogelijk als je de Pokémon al eerder gevangen hebt. Zo niet, dan zul je toch je smartphone moeten pakken.

Pokémon Go Plus bestellen

Pokemon Go PlusIn de online shop van Nintendo is de Pokémon Go Plus inmiddels uitverkocht en lijkt ook niet meer geleverd te gaan worden. Je kunt nog wel terecht Media Markt.

Pokémon Go Plus specs

De wearable is dus een kleine toevoeging aan het spel en zorgt er vooral voor dat je niet constant op je iPhone-scherm kijkt. In de verpakking vind je de Pokémon Go Plus (PMC-001) en een Pokémon GO Plus-polsbandje (PMC-002).

De sensor meet 46 mm x 33 mm x 17,5 mm en weegt 13 gram, exclusief batterij. Om de Pokémon Go Plus te gebruiken heb je een iPhone 5 of nieuwer met iOS 8 of 9 nodig.

Pokémon Go Plus specs

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!