Withings en Nokia Health

Nokia bevestigt verkoop Health-divisie aan Withings-oprichter

Het is nu officieel: Nokia heeft de divisie voor digitale gezondheidsproducten verkocht aan een van de oorspronkelijke oprichters van Withings, Eric Carreel.

Update 31 mei: Nokia heeft bevestigd dat de overname rond is.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 2 mei.

Nokia Health terug naar Withings?

Nokia kocht Withings in 2016 voor 192 miljoen dollar, met de bedoeling om weer actief te worden in de consumentenmarkt. Het bedrijf maakte op dat moment al zelf geen smartphones meer, maar is vooral actief op het gebied van netwerktechnologie. Met de Withings-producten wilde Nokia weer producten hebben die je gewoon in de winkel kunt vinden. Alle producten kregen een aangepaste verpakking met Nokia-logo en soms ook een iets ander uiterlijk. Maar echte vernieuwing bleef uit en er gingen geruchten dat Nokia er weer vanaf wilde. Inmiddels heeft zich een geïnteresseerde overnamekandidaat gemeld, waardoor de merknaam ‘Withings’ hoogstwaarschijnlijk terug komt op de verpakkingen.

Beide partijen zijn nog in onderhandeling, zo maakte Nokia bekend. Waarschijnlijk zal Nokia het bedrijfsonderdeel met een flink verlies van de hand moeten doen. In het persbericht dat vandaag verscheen werden geen bedragen genoemd. De deal is dan ook nog niet rond, want er moet eerst nog een akkoord worden bereikt met de ondernemingsraad van Nokia Technologies France SA. Mocht alles lukken, dan zal de overname aan het einde van het tweede kwartaal 2018 plaatsvinden.

Withings is nu Nokia Health.

De aankondiging volgt kort nadat Nokia ontslagen bekendmaakte. In een gelekte memo stond bovendien dat de digitale health-divisie in een slechte staat verkeerde en dat er weinig zicht was op verbeteringen. Google’s Nest en Samsung zouden interesse hebben getoond om de divisie over te nemen, maar het lijkt erop dat het toch een andere partij wordt. Apple is niet als mogelijke overnamekandidaat genoemd, maar heeft het bedrijf wel op het netvlies staan. In 2017 verdwenen de producten uit de Apple Store vanwege een patentenstrijd met moederbedrijf Nokia. In mei 2017 keerden ze terug, nadat de ruzie was bijgelegd.

Nokia Steel HR Smartwatch

Nokia Health Withings maakt weegschalen, bloeddrukmeters, wearables en andere producten die samenwerken met Apple’s HealthKit en data doorsturen naar de Gezondheid-app. Verder maakt het bedrijf een slimme camera met HomeKit.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 31 mei: Nu officieel bevestigd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2018, 13:57
Bron Bron Nokia
Categorie Accessoires
Onderwerpen nokia, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.