Philips Hue zone.

Philips Hue-app nu met zones: lampen uit meerdere kamers combineren

De Philips Hue-app heeft een handige nieuwe veelgevraagde functie gekregen. Met Zones kun je lampen uit meerdere kamers met elkaar groeperen. Je kan daardoor eenvoudiger scenes maken voor lampen uit verschillende kamers.

Sinds de grote 3.0-update van de Hue-app klagen gebruikers over de beperkte mogelijkheid om meerdere lampen uit verschillende kamers tegelijk te bedienen. Je kon namelijk alleen scenes voor specifieke kamers maken, waardoor je bijvoorbeeld niet in één keer een benedenverdieping kon bedienen. Daar komt nu verandering in dankzij de introductie van Zones in de Hue-app.

Philips Hue Zones: lampen uit meerdere kamers groeperen

De nieuwe functie is te vinden in versie 3.20 van de Hue-app. De Zone-functie is nog wel in beta, maar geeft je veel meer vrijheid voor het bedienen van lampen vanuit de app van Hue. Een zone groepeert lampen uit verschillende kamers. Stel je wil de verlichting in de keuken en de woonkamer samen bedienen. In de vorige versie van de app kon dat niet, tenzij je de lampen in beide kamers combineerde tot één grote kamer. Dat zorgt echter weer voor problemen als je alleen de lampen in de woonkamer wil bedienen. De zones lossen dit probleem op. Bovendien kun je een set lampen binnen een kamer nu ook tegelijk in- en uitschakelen, zoals de tv-hoek in de woonkamer.

Je maakt een zone aan via de instellingen in de Hue-app. Ga naar Instellingen > Kamers en zones en tik op Nieuwe maken. Kies nu voor de nieuwe optie Zone maken (bèta). Vervolgens kies je de lampen uit de kamers die je in de zone bij elkaar wil zetten. Je geeft de zone een herkenbare naam (bijvoorbeeld Benedenverdieping en een passende afbeelding. Vervolgens verschijnt de zone onderaan het Woning-tabblad, onder je huidige kamers.

Philips Hue zone instellen.

Je kan daar in één keer de zone in of uitschakelen, maar ook bekijken welke lampen hier deel van uitmaken. Door op de knop Nieuwe scène te tikken en de zone te kiezen, stel je een lichtscène in voor de desbetreffende lampen. De functie geeft je daarom veel meer vrijheid voor het bedienen en groeperen van je verlichting. Hou er wel rekening mee dat de functie nog in bèta is en dat het niet gebruikt kan worden in combinatie met routines (zoals lampen automatisch aan of uitzetten en als wekker gebruiken), accessoires (zoals een bewegingssensor die in één keer een zone in- of uitschakelt) en spraakassistenten.

Wil je meer weten over Philips Hue? In onze gids lees je alles wat je wil weten over deze slimme verlichting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2019, 13:06
Categorie Apps
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.