Nike App voor iPhone

Nike-app krijgt AR-modus om je schoenmaat op te meten

Nike gaat augmented reality op een handige manier inzetten in haar eigen app. Vanaf de zomer kan de Nike-app jouw schoenmaat aflezen.

Het vinden van een passend paar schoenen kan lastig zijn, zeker als je vaak van merk wisselt. Nike wil daar binnenkort wat aan gaan doen en maakt daarvoor volop gebruik van augmented reality voor de functie genaamd Nike Fit. Via de camera van je iPhone scan je je voeten, waarna de app de juiste maat voor je geeft van de desbetreffende schoen.

Nike-app met AR-modus voor de juiste schoenmaat

Wired mocht alvast bij Nike aan de slag met deze functie, die deze zomer beschikbaar komt in de app. De functie werkt als volgt: je trekt een paar contrasterende sokken aan, gaat met je hielen tegen een blanco muur staan en richt met je iPhone naar beneden. Je tekent vervolgens een lijn op de plek waar de muur en de grond elkaar raken, zodat alles goed opgemeten kan worden. Nike Fit checkt niet alleen de lengte en breedte van je voet, maar ook de vorm en het volume.

Nike Fit: schoenmaat met augmented reality meten.

De functie is ontwikkeld door een startup genaamd Invertex. Nike nam het bedrijf in april 2018 over en sindsdien is het bedrijf druk bezig geweest met het ontwikkelen van de Nike Fit-functie. Behalve thuis kun je ook in Nike-winkels je voeten laten opmeten met een soortgelijk systeem. Uiteindelijk geeft Nike Fit voor de desbetreffende schoen een adviesmaat, die je kan opslaan in je Nike-account.

De Nike Fit-functie komt in juli beschikbaar in de Verenigde Staten. Later in de zomer kunnen ook gebruikers van de Nike-app in Europa de functie gebruiken. Sinds juli 2017 is de Nike-app ook in Nederland beschikbaar en is de plek waar je nieuwe Nike-kleding kan kopen. Een andere ontwikkeling op het gebied van schoenen en smartphones is de Nike Adapt BB, waarmee je je veters strikt met je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2019, 15:48
Bron Bron Wired
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, nike
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.