Spotify is niet te stoppen: app blijft maar doorspelen

De Spotify-app blijkt een bug te bevatten, waardoor de app blijft doorspelen. Duizenden gebruikers zouden erdoor getroffen zijn. Het heeft mogelijk te maken met het gebruik van een betaversies van iOS, al wordt er ook geklaagd door mensen die iOS 12.2 geïnstalleerd hebben.

Spotify-app blijft muziek spelen

Als je met Spotify op de iPhone muziek afspeelt en in de app aangeeft dat je wilt stoppen, dan houdt de muziek er inderdaad mee op. Vergrendel je daarna de telefoon, dan begint de muziek opnieuw te spelen. Dat kan problemen opleveren als je je iPhone opbergt in je tas en niet doorhebt dat de muziek weer is gaan spelen. Je batterij loopt dan ongemerkt leeg. Het zou al zo’n vier weken spelen en Spotify heeft nog geen oplossing gevonden.


Volgens het bedrijf is er de afgelopen drie weken gezocht naar een oplossing voor het probleem. De meldingen in het forum van Spotify zijn inmiddels opgelopen tot tientallen pagina’s in verschillende discussies (1, 2)

Een van de gebruikers meldt:

Whenever I pause my music and lock my phone, the music starts playing again. It’s like as if the lock button was a “play” button. It doesn’t happen if the phone locks itself on it’s own.

Deze persoon gebruikt overigens iOS 12.2, dus geen betaversie. Herstarten van het toestel helpt niet. Wel kan het volgens sommigen helpen om de app te wissen en opnieuw te installeren. dat betekent overigens wel dat je je offline Spotify-nummers opnieuw zult moeten downloaden. Anderen melden dat het opnieuw installeren van de app maar voor korte tijd werkt. Na een paar uur treedt het probleem opnieuw op.

Het kan tot gênante situaties leiden als je op een later moment bijvoorbeeld in een vergadering zit en even iets op je iPhone wilt checken. Zodra je op de zijknop drukt om je iPhone weer te vergrendelen gaat de muziek spelen. Hoe dan ook: er is nog geen zicht op een oplossing.

Heb jij er ook last van? Dan horen we het graag in de reacties!

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.