Philips Hue-app ondersteunt nu Hue Tap-lichtschakelaar

De officiële Philips Hue-app is aangepast voor de Hue Tap, een fysieke lichtschakelaar met 4 knoppen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hue-update-appWe zagen ze zaterdag al bij Apple Store Amsterdam en grepen het eerste exemplaar uit het rek: de Hue Tap. Met deze schakelaar kun je je Philips Hue-lampen bedienen door op fysieke knoppen te drukken. Er was alleen één probleem: het leek erop dat Apple de digitale lichtknop wat te vroeg in de winkel had gehangen, want de Hue-app was nog niet aangepast, waardoor we de Tap nog niet in gebruik konden nemen. Maar met de vanavond verschenen update van de officiële Hue-app is dat nu opgelost: installeer de app en koppel er vier scenes aan.

De Hue Tap lijkt drie knoppen te bevatten, maar er is nog een vierde. Als je op de stip onder het Philips-logo drukt, fungeert de Hue Tap als één grote schakelaar. De overige knoppen zijn genummerd van 2 tot en met 4.

hue-tap

Je kunt je afvragen waarom je een fysieke lichtknop nodig hebt, terwijl het hele idee was dat je met je smartphone de verlichting kunt bedienen. Maar wie de Hue-lampen in huis heeft gehaald, weet dat het nogal een gedoe is als je ‘s avonds binnenkomt: in de ene hand je sleutelbos, in je andere hand de boodschappentassen en dan heb je eigenlijk nog een derde arm nodig om op je iPhone de verlichting in te stellen. Met een fysieke lichtknop kun je in één keer het licht instellen op de gewenste kleur, om vervolgens later op de bank vanuit de app met de verlichting wat meer te tweaken.

hue-tap-screenshotDe app bevat een aantal verbeteringen in de interface. Zo zijn alarms, timers en de geofencing-functies verplaatst naar een apart menu-onderdeel. Ze maakte voorheen deel uit van scenes. In de Hue-app is bovendien de mogelijkheid toegevoegd om de fade-functie te verlengen tot een periode van 60 minuten. Dat betekent dat de lamp ‘s ochtends een uur voordat het alarm afgaat al voorzichtig begint te schijnen, om uiteindelijk in de meest felle stand te eindigen. De app is verder nog verbeterd qua stabiliteit.

Helaas is de kans klein dat je de Hue Tap (€59,95) nog bij Apple Store Amsterdam aantreft: de drie stuks waren snel weg en we weten niet of de voorraad snel wordt aangevuld. Informeer dus van tevoren even voordat je de trip naar het Leidseplein onderneemt. Zodra de Hue Tap in de Apple Store te koop is, zullen we dat laten weten. Voorlopig bestaat het aanbod uit Hue-lampen in allerlei modellen. Ook in de iCulture shop zijn sinds kort de Philips Hue-lampen te krijgen. Daarnaast zijn de lampen te koop bij Bol.com en speciaalzaken als Beaumotica.

Downloaden: Philips Hue (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen philips, philips hue, smart home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.