Pathé

Films kijken met Pathé Thuis kan nu ook op de Apple TV

De app van Pathé Thuis is nu ook geoptimaliseerd voor de vierde generatie Apple TV en Apple TV 4K. Je kunt al je aangeschafte en gehuurde films zo eenvoudig kijken op je televisie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Pathé Thuis op de Apple TV.
Als je de Apple TV volop gebruikt voor het bekijken van films, dan is daar nu nog een mogelijkheid bij gekomen. Pathé Thuis, de dienst waarmee je films kunt huren, is nu namelijk ook beschikbaar op de nieuwste Apple TV’s. Je bekijkt je gehuurde films daardoor eenvoudig op je televisie.

Pathé Thuis op Apple TV

Pathé Thuis is de videodienst van de bekende bioscoopketen waar je niet per maand een abonnement afsluit, maar net als bij iTunes per film betaalt. Je kunt zowel HD- als SD-films bekijken, waarbij je zowel kunt huren als kopen. Al in maart 2016 liet Pathé aan ons weten dat er plannen waren voor een Apple TV-app voor Pathé Thuis en nu anderhalf jaar later is het zover. Dat betekent dat je op de vierde generatie Apple TV en Apple TV 4K films kunt kijken die gehuurd zijn via Pathé Thuis.

Het koppelen van de app aan je account verloopt via een inlogcode die je via de browser in moet voeren. Het beginscherm van de Pathé Thuis-app laat een overzicht zien van recente en populaire films. Ook krijg je hier suggesties te zien voor films die extra voordelig zijn. Bij een detailpagina van een film lees je meer over het verhaal van de desbetreffende film en bekijk je een trailer. Je vindt hier ook meteen de koop- en huurknop. De huurprijs van films ligt tussen de €2,49 en €4,99 voor de SD-versies, terwijl er voor een HD-versie een euro bij komt. De koopprijs verschilt per film, maar ligt meestal tussen de €18 en €22. Voordat je een film kijkt, bekijk je in de app de specifieke prijzen voor huren en kopen. Heb je een cadeaucode, dan voer je die hier ook eenvoudig in.

Film in Pathé Thuis op de Apple TV.

Je kunt een film ook markeren als favoriet, maar je vindt hem daardoor niet makkelijker terug. Er is geen aparte pagina waar al je favoriete films bij elkaar gezet worden. De enige manier om een favoriete film te herkennen, is aan het kleine hartje in het overzicht. Onder het kopje Mijn films vind je al je gehuurde en aangeschafte films. Voor een gehuurde film heb je 30 dagen de tijd om te kijken. Heb je hem eenmaal gestart, dan moet je hem binnen 48 afkijken. Pathé biedt momenteel nog geen 4K-films, dus op de Apple TV 4K kun je nog niet profiteren van extra mooie beeldkwaliteit. Je bekijkt de films gewoon in SD- en HD-beeldkwaliteit.

Met dank aan iCulture-lezer Colin!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2017, 15:20
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, pathé
Device Apple TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.