Pathé Thuis op verschillende toestellen.

Pathé Thuis nu ook op iPhone, binnenkort naar Apple TV

Pathé Thuis is nu in een aparte app beschikbaar voor de iPhone. Bovendien zijn er plannen om de app daarna beschikbaar te maken voor de nieuwe Apple TV.

Pathé Thuis op verschillende toestellen.
Naast Netflix en Videoland is Pathé Thuis ook een speler in de markt van de video on-demand diensten. De grootste bioscoopketen van Nederland had al een app beschikbaar op de iPad, maar die is al een hele tijd niet bijgewerkt. Nu blijkt dat Pathé een nieuwe strategie gekozen heeft: ze laten de oude iPad-app voor wat hij is maar brengen een compleet nieuwe iPhone-versie uit, die op een later moment wordt bijgewerkt voor de iPad. Later komt de app ook beschikbaar op de vierde generatie Apple TV.

Pathé Thuis voor de iPhone met Chromecast

Pathé Thuis is echter geen dienst waarmee je onbeperkt films kunt kijken voor een vast bedrag, maar is meer een soort online videotheek. Je koopt of huurt losse films vanaf een bedrag van €2,49, net als dat je dat in iTunes kunt doen. De iPhone-versie is helemaal nieuw en het is voor het eerst dat de dienst beschikbaar is op een smartphone. De app is snel en laat je makkelijk navigeren. Je kunt zoeken op titel, acteurs en meer om zo bij de juiste film terecht te komen. De iPhone-versie heeft bovendien ondersteuning voor Chromecast, zodat je de video door kunt sturen naar je televisie.

Pathé Thuis op de iPhone. Pathé Thuis op de iPhone met James Bond Spectre.

Pathé Thuis in de vorm van een app op een iOS-device is echter niet nieuw, want in het voorjaar van 2013 verscheen al een iPad-app (link). Deze app is momenteel nog steeds in de App Store te vinden, maar is al sinds december 2013 niet meer bijgewerkt. Pathé heeft ons dan ook laten weten dat er verder wordt gewerkt vanuit de nieuwe app en dat deze binnenkort bijgewerkt zal worden zodat hij ook op de iPad optimaal werkt.

Pathé gaat echter nog verder, want er zijn ook ambities om de app naar de nieuwe Apple TV te brengen. Wij vroegen in oktober al of Pathé plannen had voor een Apple TV-app en Pathé gaf toen aan dit zeker te willen realiseren. Een definitieve planning was er nog niet, maar deze nieuwe belofte wordt met de nieuwe Pathé Thuis-app wel waargemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2016, 15:00
Categorie Apps
Onderwerp pathé

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.