iPhone past automatisch volume aan door meeluisterende Apple Watch

Een nieuw Apple-patent beschrijft de mogelijkheid om het volume van je iPhone automatisch aan te laten passen door je Apple Watch naar de omgeving te laten luisteren. Handig in rumoerige omgevingen.

De microfoon van de Apple Watch.Kan je iPhone straks automatisch het geluidsvolume aanpassen, afhankelijk van de geluiden in je omgeving? Een nieuw Apple-patent beschrijft deze functionaliteit, door gebruik te maken van de microfoon van een draagbaar apparaat zoals een Apple Watch. Door deze functie zou het volume van je iPhone altijd optimaal zijn, afhankelijk van de geluiden om je heen.

Apple Watch scant de omgeving

In het patent wordt uitgebreid omschreven hoe een Apple Watch het voor elkaar krijgt om het volume van je iPhone automatisch aan te passen. Zoals gebruikelijk bij patenten worden de apparaten niet bij naam genoemd, maar de host-device en het daaraan gekoppelde wearable device wijzen duidelijk op een iPhone en Apple Watch.

Apple Watch checkt het omgevingsgeluid om het volume van je iPhone aan te passen.

Hoe werkt dit? Zodra de iPhone een melding krijgt, wordt de melding naar de Apple Watch doorgestuurd. Vervolgens checkt de Apple Watch het omgevingsgeluid dat helemaal geanalyseerd wordt. Als dit geluid boven of onder een bepaalde waarde ligt, wordt er een melding naar de iPhone teruggestuurd zodat het volume van meldingen aangepast wordt. Dit gaat dan uiteraard alleen om meldingen die niet naar je Apple Watch doorgestuurd worden, zoals van specifieke apps of telefoongesprekken.

Schema voor het aanpassen van je iPhone-volume met Apple Watch.Het scannen van omgevingsgeluid kan ook dienen om de spraakdetectie van de iPhone te verbeteren. Met de Hé, Siri-functie kun je Siri handsfree activeren. Het enige wat nodig is, is om Hé, Siri naar je iPhone te roepen. Door het omgevingsgeluid te scannen kan de iPhone bepalen hoe nauwkeurig de spraakherkenning ingesteld moet worden. Doordat de Apple Watch in de meeste gevallen direct blootgesteld wordt aan omgevingsgeluid, kan deze beter de omgeving analyseren dan een iPhone die in je zak opgeborgen is.

Bekijk ook

Zo gebruik je Siri handsfree (sinds iOS 17 ook zonder Hey in sommige talen)

Gebruik 'Hé Siri' om de digitale assistent op de iPhone en iPad te activeren, zonder je handen te gebruiken. In deze tip lees je hoe Siri handsfree werkt en hoe je het inschakelt. En sinds iOS 17 kun je in het Engels de assistent ook activeren door alleen 'Siri' te zeggen.

Apple plaatst regelmatig nieuwe patenten, maar dit patent is behoorlijk realistisch. Of Apple het plan daadwerkelijk tot uitvoering zal brengen, blijft net als bij alle andere patent echter nog maar de vraag. Als je benieuwd bent naar de andere patenten die wij op iCulture besproken hebben, dan vind je deze in ons patentenoverzicht.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.