VPRO Koos op de iPad met Arjen Lubach.

VPRO Koos-app geeft je elke ochtends vijf kijk- en leestips

Met VPRO Koos krijg je elke ochtend vijf tips met interessante artikelen die je volgens de redactie niet mag missen. Ook bevat de app een tv-gids voor de momenten dat je zelf op zoek wil naar interessante content.

VPRO Koos op de iPad met Arjen Lubach.Twitter, Facebook, nieuwsapps, actualiteitenprogramma’s: je wordt de hele dag overspoeld met info, nieuwfeiten en weetjes. VPRO Koos moet het gehele media-aanbod overzichtelijker maken en doet dat door je elke ochtend vijf tips te geven die je volgens de redactie niet mag missen.

VPRO Koos: vijf tips voor in de ochtend

VPRO Koos zet elke ochtend om 8:00 vijf nieuwe artikelen voor je klaar, geselecteerd door de redactie. Wat meteen opvalt, is dat je in de app voornamelijk content vindt dat afkomstig is van de VPRO zelf, zoals documentaires. Zo vind je vandaag een 2doc-documentaire over de nationale Russische ijshockeyploeg ten tijde van de Koude oorlog. Ook lees je meer over het komende festivalseizoen in een artikel van VPRO’s 3voor12.

Een overzicht van tips in VPRO Koos. VPRO Koos-tip over festivals.

Naast eigen content selecteert de app ook video’s die je her en der op het internet vindt. Vandaag is dat bijvoorbeeld de nieuwe videoclip van Beyoncé en een creatief Vimeo-filmpje. De gegeven tips worden in de app geopend, maar als je de gekoppelde video wil bekijken of een interessant artikel wil lezen, dan wordt deze apart geopend in de in-app browser. En ben je door de vijf tips heen, dan moet je tot de volgende ochtend wachten voordat je weer nieuwe artikelen kunt lezen.

Tv-gids in VPRO Koos. Programma informatie in VPRO Koos.

VPRO Koos bevat naast de vijf gegeven tips, ook een aparte tv- en radiogids. Je moet hier echter niet teveel van verwachten, want je vindt in dit overzicht enkel wat standaard kanalen uit zowel binnen- als buitenland. Je kunt selecteren op programma’s die nu gaande zijn of in de avond uitgezonden worden. Met een tik op een programma-titel lees je meer over de desbetreffende uitzending, maar daar houden de functies van de tv-gids dan ook op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2016, 12:26
Categorie Apps
Onderwerpen televisie, tv-gids, vpro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.