Vigour+ elektrische fiets iOS-app

De Roetz Vigour+ wil bewijzen dat elektrische fietsen ook mooi kunnen zijn

Het Nederlandse Roetz Bikes wil met de Vigour+ laten zien dat elektrische fietsen er ook stijlvol uit kunnen zien. Bedien de fiets met je iPhone en laad de accu op door te trappen en te remmen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Vigour+ elektrische fiets iOS-app

Bij de term Elektrische Fiets denk je waarschijnlijk aan een forse tweewieler met dikke stangen, waar je niet op gezien wilt worden. Het Amsterdamse Roetz Bikes bewijst dat het ook anders kan met de Vigour+, een gloednieuwe elektrische fiets die nauw samenwerkt met een iPhone-app.

Roetz Bikes omschrijft de Vigour+ zelf graag als ‘de Tesla onder de elektrische fietsen’, en als je de fiets bekijkt snap je wel hoe ze tot deze vergelijking komen. Op het eerste gezicht ziet de Vigour+ er namelijk gewoon uit als een strakke racefiets, omdat alle slimme onderdelen in het achterwiel en de naaf verwerkt zitten.

Remmen en fietsen om de Vigour+ op te laden

Ook hoef je geen rekening te houden met oplaadpunten voor deze elektrische fiets. Door simpelweg rond te rijden en te remmen laad je de accu op, en kan de motor met een capaciteit van 250 Watt weer even vooruit. Mocht je de fiets alsnog aan een oplaadpunt willen hangen, dan kan dat ook gewoon. De Vigour+ weegt 16 kilo en kan een maximale snelheid bereiken van 25 kilometer per uur.

Vigour+ oogt niet als doorsnee elektrische fiets.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de bijbehorende iOS-app waarmee je uitgebreide informatie over de fiets op kunt vragen. Deze Bitride-app (link) maakt verbinding met de motor van de Vigour+, zodat je op je iPhone-scherm kunt zien hoe hard je rijdt. Ook kun je de motor handmatig instellen, handig als je jouw iPhone dus aan het stuur van de fiets klemt met een beugel. Ook is het via de app mogelijk om de Vigour+ op slot te zetten. Bitride bestaat al langer, en kan ook gekoppeld worden aan andere elektrische fietsen.

Vigour+ geeft een steuntje in de rug

De Vigour+ is slim genoeg om te weten wanneer je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken. Zo schakelt de motor automatisch in als je tegen een heuvel oprijdt dankzij de zogenaamde Slope Sensor. Ook kun je de motor gemakkelijk aan- en uitzetten. Handig als je een rondje op eigen kracht fietst, en je als het gaat regenen in hoge snelheid naar huis racet.

Het verhaal van de Vigour+ doet denken aan dat van de AppScooter, een Nederlands crowdfundingproject die zichzelf de ‘iPhone van de scootermarkt’ noemt. Ook deze scooter werkt samen met een iPhone-app zodat gebruikers op afstand de scooter in kunnen stellen en gegevens af kunnen lezen. Lees meer over de AppScooter in ons uitgebreide interview met een van de makers.

Vigour+ kopen

De Vigour+ is vanaf nu verkrijgbaar bij meer dan negentig verkooppunten in Nederland, en in de webshop van Roetz Bikes met een adviesprijs van €2750,-. Er is een speciale versie beschikbaar voor vrouwen en mannen, en zijn alle fietsen met de hand gemaakt. Om de Vigour+ er nog wat mooier uit te laten zien kun je de fiets uitrusten met onder meer houten spatborden, kurken handvatten en een mand aan het stuur, al neemt de prijs van de fiets daardoor wel toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2016, 19:01
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.