Parrot RNB6

Parrot introduceert eigen CarPlay-inbouwsysteem

Parrot heeft een inbouwsysteem voor auto's geïntroduceerd met ondersteuning voor CarPlay. Daarmee concurreert het bedrijf met bijvoorbeeld Pioneer en Alpine.

Parrot RNB6Parrot heeft de RNB6 geïntroduceerd – een 7-inch scherm voor in de auto met ondersteuning voor Apple CarPlay. Hiermee is het mogelijk om CarPlay te gebruiken zonder dat je een auto met ondersteuning hoeft te kopen. Steeds meer fabrikanten maken zo’n CarPlay-systeem voor in de auto: afgelopen jaar schreven we over vergelijkbare apparaten van Pioneer en Alpine.

Een aantal essentiële details over de Parrot RNB6 ontbreken op het moment nog. We weten bijvoorbeeld niet hoeveel het CarPlay-apparaat zal kosten of wanneer hij precies beschikbaar komt. Dit wordt later dit jaar bekendgemaakt. Parrot heeft enkel een voorproefje gegeven op technologiebeurs CES, die deze week van start gaat in Las Vegas.

De Parrot RNB6 ondersteunt CarPlay, maar ook Google’s concurrent Android Auto. Het basissysteem van het dashboard gebruikt een aangepaste versie van Android.

De markt voor CarPlay-autodashboards lijkt langzaamaan op gang te komen. Eind vorig jaar hoorden we dat Apple een ‘Works with Apple CarPlay’ wil invoeren, waarmee je kunt zien welke apparaten officieel door Apple zijn gecertificeerd. In ons dossier staat daarnaast een fors aantal auto’s dat vanaf dit jaar ondersteuning krijgt voor CarPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 7:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen carplay, parrot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.