Parrot introduceert eigen CarPlay-inbouwsysteem

Parrot heeft een inbouwsysteem voor auto's geïntroduceerd met ondersteuning voor CarPlay. Daarmee concurreert het bedrijf met bijvoorbeeld Pioneer en Alpine.

Parrot RNB6Parrot heeft de RNB6 geïntroduceerd – een 7-inch scherm voor in de auto met ondersteuning voor Apple CarPlay. Hiermee is het mogelijk om CarPlay te gebruiken zonder dat je een auto met ondersteuning hoeft te kopen. Steeds meer fabrikanten maken zo’n CarPlay-systeem voor in de auto: afgelopen jaar schreven we over vergelijkbare apparaten van Pioneer en Alpine.


Een aantal essentiële details over de Parrot RNB6 ontbreken op het moment nog. We weten bijvoorbeeld niet hoeveel het CarPlay-apparaat zal kosten of wanneer hij precies beschikbaar komt. Dit wordt later dit jaar bekendgemaakt. Parrot heeft enkel een voorproefje gegeven op technologiebeurs CES, die deze week van start gaat in Las Vegas.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Parrot RNB6 ondersteunt CarPlay, maar ook Google’s concurrent Android Auto. Het basissysteem van het dashboard gebruikt een aangepaste versie van Android.

De markt voor CarPlay-autodashboards lijkt langzaamaan op gang te komen. Eind vorig jaar hoorden we dat Apple een ‘Works with Apple CarPlay’ wil invoeren, waarmee je kunt zien welke apparaten officieel door Apple zijn gecertificeerd. In ons dossier staat daarnaast een fors aantal auto’s dat vanaf dit jaar ondersteuning krijgt voor CarPlay.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.