nest-houder-tafel

Slimme Nest-thermostaat werkt samen met 15 nieuwe diensten

Nest heeft ondersteuning toegevoegd voor apparaten van 15 bedrijven, waaronder de Hue-lampen van Philips.

Nest-thermostaat-tafel-houderDe slimme thermostaat Nest van Google werkt voortaan samen met 15 producten, waaronder de lampen van Philips Hue en gezondheidsaccessoires van Withings. Hierdoor kun je vanuit de apps van veel slimme apparaten in huis ook je Nest bedienen. Zo wordt het bijvoorbeeld binnenkort mogelijk om met de app van Lutron je Nest-thermostaat te gebruiken, maar ook de verlichting en gordijnen van de fabrikant.

Volgens Google kan de Nest binnenkort communiceren met apparaten van Lutron, Insteon, Philips Hue, August, Automatic, LG appliances, Unikey en Withings. Op korte termijn moet de ondersteuning hiervoor worden uitgerold. In de komende maanden worden ook Big Ass Fans, Beep, Chargepoint, OSRAM, Stakc, Whirlpool en Zuli aan de lijst toegevoegd.

De bedrijven maken gebruik van de ‘Works With Nest’-API, waar we een half jaar geleden voor het eerst over schreven. Met de 15 nieuwe partners lijkt het erop dat deze API steeds meer door grote partijen wordt gebruikt. Dat is goed nieuws voor bezitters van slimme huisapparaten gemaakt door andere bedrijven, die ook de Nest willen gebruiken. Zij hoeven niet meer een speciale app te starten om hun Nest te bedienen, maar doen dat vanuit hun huidige apps. Overigens is Google niet de enige die op deze manier apparaten met elkaar laat communiceren: ook Philips heeft een API voor de Hue.

Apple heeft met HomeKit ook een eigen standaard voor slimme apparatuur in huis geïntroduceerd in iOS 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 9:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.