Oxxio HomeKit

Oxxio iPhone-app gaat bij alle energieleveranciers werken

Energiebedrijf Oxxio gaat HomeKit-ondersteuning aan zijn app toevoegen. Hiermee gaat de app ook werken bij andere energiemaatschappijen.

Oxxio HomeKitEnergieleverancier Oxxio werkt aan een nieuwe versie van zijn app, waarin ondersteuning voor Apple’s HomeKit wordt toegevoegd. Deze HomeKit-update is niet alleen bruikbaar voor Oxxio-klanten: ook gebruikers bij andere providers hebben hier iets aan. Dit meldt Emerce. Oxxio wil hiermee de stap maken van energieleverancier naar ‘energiecoach’.

Het wordt met de vernieuwde Oxxio-app mogelijk om je stroomverbruik in de gaten te houden, door informatie van je analoge energiemeter in te voeren. Hierdoor ziet Oxxio of je wellicht teveel stroom verbruikt en krijg je tips om je gebruik te minderen.

De app krijgt in latere updates ondersteuning voor slimme energiemeters. Hierdoor hoef je niet langer de data zelf in te voeren. Voor deze meters wordt ook HomeKit gebruikt: Oxxio zegt afhankelijk te zijn van apparatuur die HomeKit ondersteunt.

De update voor de Oxxio-app met HomeKit verschijnt begin januari in de App Store. Eind december zal een vergelijkbare update voor Android verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2014, 7:48
Categorie Apps
Onderwerp homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.